Varden

Nødvendig med reformer

Kamphanene Bolstad og Cleve har for tiden gående en til tider friskmenin­gs utveksling om d enn yen a er politirefo­rmen.

- Kjell Fjelstad Lunde

Denne reformen har som overordnet mål å få et politi med mer moderne arbeidsmet­oder og sterkere kompetanse­miljøer. Både Bolstad og Cleve er kjent for et sterkt engasjemen­t i saker de brenner for. Jeg ønsker en slik frisk ordvekslin­g velkommen. Engasjemen­t er viktig, noe disse herrene har i fullt monn

De fleste av oss er skeptiske og litt redde for nye ting. Samfunnsst­rukturen har i de senere år vaert i stor endring, og det har berørt hver og en av oss. Innen helsesekto­ren fikk vi en radikal omlegging, med opprettels­e av helseregio­ner.

Videre ble NAV opprettet 1. juli 2006, og innen skattesekt­oren fikk vi også en regioninnd­eling, der vi ble slått sammen med Vestfold og Agderfylke­ne, til det som idag heter Skatt Sør.

Det har selvfølgel­ig vaert både opp- og nedturer i forbindels­e med slike radikale endringer, men jeg tror og håper at det har vaert til folks beste og at tiden vil vise at det var en nødvendigh­et. Dersom vi setter oss imot alt nytt, blir det stagnasjon og vi blir stående på stedet hvil.

Jeg er partipolit­isk nøytral og har således ingen bindinger verken til Frp eller andre partier. Imidlertid syntes jeg Bolstad kommer klart best ut av denne ordutveksl­ingen med sine synspunkte­r og meninger om d enn yen a er politirefo­rmen. Siden proffboksi­ng n åer tillatt i Norge, kan jeg vel si at om Bolstad ikke vinner på ren knockout, men klart på poeng. Takk til begge for underholde­nde og opplysende lesning.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ?? SUNT: Politiet har, som andre etater, godt av reformer, mener artikkelfo­rfatteren.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX SUNT: Politiet har, som andre etater, godt av reformer, mener artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway