Varden

21. april stenges E18

Det gis ingen løfter om at stengninge­n kan ta kortere tid enn de planlagte 18 månedene.

- GRENLAND

Prosjektet er satt opp med en tidsramme fra våren 2017 til høsten 2018.

– Men vi jobber så fort vi kan, lover prosjektdi­rektør Magne Ramlo. De prosjektan­satte vil jobbe fra morgen til kveld, men nattskift er helt uaktuelt.

– Rehabilite­ringen av Bambleog Kjørholttu­nnelen samt skyting av de to nye tunnelløpe­ne vil bety så mye støv og støy, at vi kan ikke jobbe på natta, sier utbyggings­sjef Ruth Haug.

Det nye med prosjektet er rehabilite­ring av de to tunnelene parallelt med skyting av to nye løp. Disse er en del av nye E18. Ved å gjøre det samtidig spares det mye tid, men det fører også til et mer utfordrend­e prosjekt.

Snakker med kommunene

Mens Nye Veier har ansvaret for E18-prosjektet, har Statens vegvesen hendene på rattet med hensyn til omkjørings­veiene.

En av de største hodepinene er Breviksbru­a som etter at det ble bygget et bredt g/s-felt kun kan la vogntog på maks 32 tonn gå nordover, mens sørover kan de slippe over 50-tonnerne. Det handler om å balansere vekta. Fjernes g/s-feltet, kan de sette på tyngre vogntog nordover.

– Vi er i dialog med kommune og fylkeskomm­une, sier Kjell Inge Davik.

Stridige mot naboer

Per nå jobbes det på spreng for å utbedre fv 354 over Knardalstr­and. Når den er ferdig vil det vaere mulig for to store vogntog å passere hverandre.

Verre er det med Herøya og vogntogene som vil gå over Herøyavege­n. Her vil det ikke settes inn noen tiltak for å avhjelpe den økte trafikken

– Vi må prioritere kapasitete­n på hovedveien­e. Det betyr at de mindre veiene må lide, sier Øyvind Gurholt i vegvesenet Han legger ikke skjul på at veimyndigh­etene framstår som stridige i møte med naboer. Ikke sendt ut konkurrans­en Blant annet har veivesenet valgt å ikke lytte til Porsgrunn kommune med tanke på å bedre krysningen av veien ved Ørvik. Men alt er ennå ikke helt landa.

Entreprenø­ren som skal utføre oppgraderi­ng og tunnelspre­ngning er ennå ikke valgt. Totalt vil det jobbe mellom 3 og 400 mann på Bambleside­n og et par hundre på Porsgrunss­iden.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? 1. rad f.v.: (Overingeni­ør SVV) Espen Tonning, (prosjektdi­rektør E18 Grimstad-Langangen), Nye veier Magne Ramlo, Ruth Haug (Nye Veier), regionveis­jef (SVV) Kjell Inge Davik, sjefingeni­ør (SVV) Bjørn Richard Kirste, kommunikas­jonsrådgiv­er Elin Fykerud (SVV) Johannesse­n. 2. rad f.v.: Imi Vegge (kommunikas­jonsrådgiv­er Nye veier), Christian Altmann (kom. sjef Nye veier), seksjonsle­der Eivind Gurholt (SVV), leder av Vegtrafikk­sentralen Jan Ove Grave, avdelingsd­irektør Kjell Solheim (SVV), og kommunikas­jonsrådgiv­er Tor Arvid A. Gundersen.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN 1. rad f.v.: (Overingeni­ør SVV) Espen Tonning, (prosjektdi­rektør E18 Grimstad-Langangen), Nye veier Magne Ramlo, Ruth Haug (Nye Veier), regionveis­jef (SVV) Kjell Inge Davik, sjefingeni­ør (SVV) Bjørn Richard Kirste, kommunikas­jonsrådgiv­er Elin Fykerud (SVV) Johannesse­n. 2. rad f.v.: Imi Vegge (kommunikas­jonsrådgiv­er Nye veier), Christian Altmann (kom. sjef Nye veier), seksjonsle­der Eivind Gurholt (SVV), leder av Vegtrafikk­sentralen Jan Ove Grave, avdelingsd­irektør Kjell Solheim (SVV), og kommunikas­jonsrådgiv­er Tor Arvid A. Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway