Varden

Mai-prosjektet gjelder hele året

Odd har hatt suksess med sitt maiprosjek­t. Nå blir hele året som mai.

- SKIEN Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Med over 60 kamper fordelt på en sesong som strekker seg fra april til november, tar Dag-Eilev Fagermo med seg erfaringen­e fra sine maiprosjek­ter de siste årene.

Kort fortalt dreier Odds maiprosjek­t seg om å restituere maksimalt for å få flest mulig poeng i mai måned. Det betyr økt pengebruk i denne perioden.

– Nå har vi brukt opp alle pengene allerede, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Vi har chartret fly til 16. mai-kampen mot Haugesund, i tillegg til bortekampe­ne mot Sogndal og Aalesund i juni, legger han til.

Det gjøres for å redusere lange og tunge reiser, slik at restitusjo­nen blir maksimal.

Elleve seriekampe­r

April og mai blir hektisk med elleve eliteserie­kamper.

– I tillegg får vi NM-runder og 2. divisjonss­pill. Det er litt av en kabal som skal legges. Senere kommer også spill i Europa, sier treneren, og legger til.

– Vi bruker de erfaringen­e vi har gjort oss, og gjennomfør­er de tingene vi ellers har gjort bare i mai. Vi gjør det alle måneder der det er mange kamper, sier han.

Det betyr at Odd kjører på samme lest i april også.

– Det vil også bli rullering av laget, men totalt sett er det best å rullere de 14–15 beste. Med disse i form, vil vi til enhver tid vaere gode, mener han.

Hagen var syk

Steffen Hagen blir ikke med mot svenske Elfsborg. Han meldte seg syk i helgen, og trente lett på mandagens trening. I tillegg er Fredrik Semb med Alandslage­t, og dermed blir Fredrik Oldrup Jensen makker til Vegard Bergan i midtforsva­ret.

– Det er jeg trygg på. Fredrik har spilt der tidligere, blant annet da Fredrik Semb ble utvist mot Haugesund i fjor, og da var han meget bra, sier Fagermo om å bruke Oldrup Jensen som midtstoppe­r.

I tillegg er Viljar Myhra med U21-landslaget på samling i Portugal og Spania. I hans sted vokter Pors-keeper Anders Klemensson Odd-målet.

Jone Samuelsen er heller ikke klar for spill etter at han fikk en stempling i vristen på høyrebeine­t. Han sto over Aalesundka­mpen, og blir heller ikke med til Sverige.

– Hadde det vaert eliteserie­kamp vi skulle spilt, så ville han spilt denne kampen, sier Fagermo.

Odd-sjefen vil altså ikke ta noen sjanser med foten til Samuelsen, og mener at Martin Broberg er en god erstatter.

– Han spilte, og var god, mot Aalesund, sier Fagermo.

 ??  ?? HELE ÅRET: Dag-Eilev Fagermo mener at
HELE ÅRET: Dag-Eilev Fagermo mener at

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway