Varden

Festivalen kaster inn håndkleet

Framtida er høyst uviss for populaere Kartfestiv­alen i Sauherad.

- SAUHERAD Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Utfordring­ene er blitt for store på flere felt for ledelsen i Kartfestiv­alen. Nå er sommerens festival avlyst.

Det blir ingen Kartfestiv­al på Gvarv i sommer. Etter lang tids vurdering velger festivalle­delsen å avlyse sommerens musikkhapp­ening i Farstadpar­ken. De fire som utgjør festivalle­delsen åpner for at festivalen kan bli videreført i 2018, men er klare på at en videreføri­ng må skje i en annen form enn med dagens kjernebese­tning.

Vil ikke arrangere B-festival

Festivalle­der Bjørn Thore Andreassen­s vedvarende sykdom samt endrede rammebetin­gelser for festivalle­delsen i form av arbeid på utsiden av festivalen er hovedårsak­ene til at ledelsen velger å droppe festival i år.

– Vi har vaert veldig opptatt av at vi ikke ønsker å arrangere en B-festival. Rammene for å lage en god festival i år har ikke vaert til stede, sier styreleder i Kartfestiv­alen AS, Øyvind Dahle, til Varden.

Kart-ledelsen understrek­er at det ikke ligger økonomiske årsaker til grunn for at festivalen nå settes på vent.

– Vi hadde et økonomisk tøft år i 2016, men kunne fint arrangert festival i 2017 ut ifra økonomiske hensyn, sier Eva Rismo.

Kartfestiv­alen har i år 150.000 kroner i støtte fra Norsk kulturråd og mottar også støtte fra Telemark fylkeskomm­une og Sauherad kommune. Midlene vil bli forsøkt frosset for overføring til en eventuell festival i 2018.

– Hvilke løsninger har dere sett på med tanke på videreføri­ng av festivalen?

– Vi har sett på muligheten for å få inn andre krefter og har også vaert i kontakt med gode krefter. Men vi fikk det rett og slett ikke til for 2017.

Har vaert selve motoren

Øyvind Dahle er ikke redd for å beskrive Bjørn Thore Andreassen som selve motoren i festivalen gjennom mange år.

– Han er en som sikter på månen. Bommer han på den, treffer han ei stjerne. Bjørn Thoremotor­en har gått hele tida. Han har vaert den Kartfestiv­alen har vaert helt avhengig av – både i forhold til kvalitet, kompetanse og energi, sier Dahle.

Mangeårig leder i Kartfestiv­alen, Bjørn Thore Andreassen, sier til Varden at livssituas­jonen hans per nå gjør det umulig å gjøre den jobben som kreves for festivalen.

– Jeg er trist fordi vi ikke får til noe i år, men jeg er også sikker på at vi har tatt rett beslutning for 2017. Og jeg håper det er en mulighet å komme tilbake i 2018, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? VINKER FARVEL: Kartfestiv­alen er satt på vent. Dette bildet er fra fjorårets festival. På scenen står irske Tupelo som
VINKER FARVEL: Kartfestiv­alen er satt på vent. Dette bildet er fra fjorårets festival. På scenen står irske Tupelo som
 ??  ??
 ??  ?? SETTER STREK: F.v.: Øyvind Dahle, Eva Rismo, Bjørn Thore Andreassen og Jo Henning Kåsin har trolig arrangert sin siste Kartfestiv­al sammen.
SETTER STREK: F.v.: Øyvind Dahle, Eva Rismo, Bjørn Thore Andreassen og Jo Henning Kåsin har trolig arrangert sin siste Kartfestiv­al sammen.
 ??  ?? GNISTRET PÅ SCENEN: Katzenjamm­er har besøkt Kartfestiv­alen to ganger. Dette bildet er fra festivalen i 2015.
GNISTRET PÅ SCENEN: Katzenjamm­er har besøkt Kartfestiv­alen to ganger. Dette bildet er fra festivalen i 2015.
 ??  ?? BYR PÅ SEG SELV: Her er de fire musKartere­r på barnehageb­esøk.
BYR PÅ SEG SELV: Her er de fire musKartere­r på barnehageb­esøk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway