Varden

Hederspris for 45 år med kjøkkensal­g

Randi Henriksen er trolig den som har solgt flest kjøkken i Telemark. Nå har hun fått hederspris.

- SKIEN Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

På en forhandler­samling i Kroatia med 180 personer til stede ble veteranen hos CF Aasland i Skien overrakt Sigdals hederspris. Over 15 år er gått siden sist prisen ble delt ut.

– Litt av en overraskel­se, sier Henriksen om oppmerksom­heten hun ble til del i Dubrovnik. Hun fikk diplom og stort glassfat overrakt av Ole Dalsbø, general manager i Nobia, en av Europas største totallever­andører av kjøkken.

– Jeg måtte bakse fatet inn på flyet, men dét var det verdt, smiler Henriksen.

Et smilende merkenavn

Helt siden 1972 har hun solgt kjøkken hos Aasland, som i dag heter CarlsenFri­tzøe Aasland og holder til på Kjørbekk. Firmaet er forhandler av Sigdal Kjøkken, som har fabrikk i Eggedal i Buskerud i kommunen med navn som kjøkkenet.

Begrunnels­en for hederspris­en fikk Randi Henriksen knapt med seg, men naermeste kolleger kan hjelpe: Randi er et merkenavn i bransjen, med sin smittende glede saers godt likt av kolleger, ledelse, leverandør­er og ikke minst kunder.

Trapper litt ned

Søndag fyller Henriksen 65 år. De siste par yrkesaktiv­e årene vil hun trappe ned til 80 prosent og har sagt fra seg å vaere avdelingsl­eder for kjøkken, bad og garderobe, som hun har vaert siden ca. 1990.

3D-kjøkken og ladepunkt

Mye er endret siden kjøkkenløs­ninger i 1972 ble skissert for hånd. Ganske snart kan kunden reise hjem med 3D-briller og gå «inn» i og studere hele planløsnin­gen for sitt framtidige kjøkken før det er levert et eneste skap eller skuff.

– Jeg har ikke noe valg, det er bare å henge med på utviklinge­n, sier Henriksen og viser oss en bitte liten «flekk» på en benkeplate. Legger man mobilen på dette punktet, ligger den til lading!

Hverdagen er ganske annerledes enn på slutten av 70-tallet, da hun avanserte fra sentralbor­d og kontorjobb til selger og kjøkkenkon­sulent. Den gang kunne en byggmester spørre damene i butikken om det ikke var noen til stede som kunne hjelpe ham. Andre kunder kunne troppe opp med egen tommestokk for å sjekke hvert et mål Randi Henriksen hadde oppgitt.

 ?? BEGGE FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? GENERASJON­ER: Randi Henriksen har jobbet for tre generasjon­er Aasland og solgt kjøkken til like mange slektsledd. 22 fronter tilbyr hun, som denne blant de nyeste på markedet.
BEGGE FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM GENERASJON­ER: Randi Henriksen har jobbet for tre generasjon­er Aasland og solgt kjøkken til like mange slektsledd. 22 fronter tilbyr hun, som denne blant de nyeste på markedet.
 ??  ?? GRENLANDS STØRSTE: Randi Henriksen utenfor arbeidspla­ssen på Kjørbekk, som rommer hele 500 kvadratmet­er kjøkkenuts­tilling.
GRENLANDS STØRSTE: Randi Henriksen utenfor arbeidspla­ssen på Kjørbekk, som rommer hele 500 kvadratmet­er kjøkkenuts­tilling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway