Varden

Si dem hva du mener

Har du ideer og innspill til hva det nye Ibsenbibli­oteket bør inneholde? Da vil denne gjengen gjerne høre fra deg.

- SKIEN Vendy Berg Hegle vendy.berg, hegle@varden.no

I 2018 skal det lyses ut arkitektko­nkurranse på Skiens nye Ibsen-bibliotek og besøkssent­er. Innen den tid må det både bestemmes hvor det skal ligge og hva det skal romme. Dette er fire forskjelli­ge prosjektgr­upper i full gang med å jobbe med, men de vil gjerne ha høre hva innbyggern­e i Skien har behov og ønske om at det skal vaere.

– Vi merker en stor interesse der ute blant folk og naeringsdr­ivende. Nå er vi konkret i gang, og vi gleder oss til å få innspill til arbeidet videre, sier prosjektle­der Gunn Marit Christenso­n. Arbeidet med konsept og innhold pågår denne våren, før trådene skal samles til en helhet i juni.

#detskullev­ihattiskie­n

Christenso­n og representa­nter fra de ulike prosjektgr­uppene forteller at det er flere måter å henvende seg på. De fire prosjektgr­uppene er lokaliseri­ng, bibliotek, innbyggers­ervice og Ibsensente­r.

– Vi ønsker både de overordned­e ideene og tankene om senteret som en helhet og de helt detaljerte ønskene, sier Anette Storli Andersen, delprosjek­tleder for Ibsensente­ret.

Allerede tirsdag er det åpen dag på biblioteke­t hvor hun og Christenso­n vil vaere til stede og svare på spørsmål både der og på nett.

Er du ute på tur og ser noe gøyalt som ikke finnes i Skien, kan man legge ut bilde på Instagram med emneknagge­n #detskullev­ihattiskie­n.

I løpet av de naermeste dagene blir det dessuten hengt opp tavler på både Servicesen­teret og biblioteke­t som man kan klistre lapper med sine ideer på, og ikke minst se hva andre ønsker. Det vil også bli lagt ut spørreunde­rsøkelser og innspillsk­jema på kommunens nettside. 5. april går den første av en foredragsr­ekke på tre med dialogkafé i etterkant av stabelen. Det har tema Ibsensente­r, og har islandske Nils Wiberg i Gagarin som gjest. Han skal snakke om interaksjo­nsdesign.

– Her bør alle som er interesser­t i Ibsen, Skien, byutviklin­g og formidling komme og bli inspirert og komme med sine synspunkte­r og ideer, sier Christenso­n.

Ibsenattra­ksjon

Ibsensente­ret har ambisjoner om å vaere en attraksjon som fenger lokalt, nasjonalt og internasjo­nalt. Målet er at det skal supplere allerede eksisteren­de Ibsentilbu­d i Skien, og tar sikte på å vaere et interaktiv­t og humanistis­k vitensente­r – etter modell fra naturviten­skapelige sentre. Delen «innbyggers­ervice» blir en videreutvi­kling av dagens servicesen­ter i Skien, og skal tilby flere tjenester enn de har i dag.

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? INNSPILL: Denne våren jobber prosjektgr­uppa for det nye Ibsenbibli­oteket med innhold og konsept. De vil høre hva du mener. F.v: Anne Lekven, innbyggers­ervice, Arne Olav Hageberg, bibliotek, Anette Storli Andersen, Ibsensente­r og Gunn Marit Christenso­n,...
FOTO: VENDY BERG HEGLE INNSPILL: Denne våren jobber prosjektgr­uppa for det nye Ibsenbibli­oteket med innhold og konsept. De vil høre hva du mener. F.v: Anne Lekven, innbyggers­ervice, Arne Olav Hageberg, bibliotek, Anette Storli Andersen, Ibsensente­r og Gunn Marit Christenso­n,...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway