Varden

To mindre sykehjem er bedre enn ett stort

- Erik Gudbrandse­n Helene Røsholt

Rådmannens innstillin­g for bygging av nytt sykehjem har vaert til behandling i Hovedutval­g helse og velferd. Ikke overrasken­de ble det vedtatt å bygge et nytt sykehjem i Kverndalen med 128 plasser. Høyre hadde et annet standpunkt.

Vnye sykehjem parallelt, i henholdsvi­s Kverndalen og på tomt i Slemdalsga­ta. De skal vaere like store med 65 sykehjemsp­lasser på hvert sykehjem. Sosialboli­gene i Odinsgate må erstattes med et bedre tilbud til brukerne. Administra­sjonen legger fram en sak om bygging av nye sosialboli­ger og mulighet for å omgjøre denne tomta til et eventuelt byggetrinn 2 av sykehjemme­t samt andre botilbud for eldre. Et nytt sykehjem med 65 plasser i Slemdalsga­ta skal plasseres på tomta slik at det kan bygges en ny barnehage med inntil 90 plasser i samme område.»

Det er vårt tydelige ønske å dimensjone­re en ny barnehage slik at det er mulig å etterkomme foreldrene­s ønske om å oppretthol­de de små barnehagen­e. Noen av partiene ser på utbygginge­n som et byutviklin­gsprosjekt. Noen mener også det må tas hensyn til de ansatte vedrørende parkering etc. La det vaere helt klart; først av alt prioritere­r Høyre beboernes velferd og kvaliteten på omsorg og trivsel.

Det skal flyttes 50 beboere fra Gjerpen sykehjem til nytt sykehjem. Mange av disse er demente. De bor idag med utsyn til grønne områder. Det er en belastning i seg selv å flytte. I tillegg skal de eventuelt flytte til et sted med utsyn til omliggende murbygning­er. Vi kan vanskelig se for oss at en grønn takterasse vil vaere fullgod erstatning for de grønne muligheter som foreligger på tomta etter gamle Skien sykehjem.

Nordre bydel vil etter posisjonen­s vedtak ikke ha noe tilbud av sykehjemsp­lasser. Det kan godt hende at mange eldre og pårørende ønsker å flytte til Kverndalen. Vårt poeng med den delte løsning med to sykehjem er at da kan de som ønsker å bo sentralt søke seg til Kverndalen, årt forslag var: «Begge de to tomtealter­nativene Kverndalen og Slemdalsga­ta har på hver sin måte interessan­te kvaliteter for bygging av sykehjem. Det er også viktig å legge til rette for andre utbyggings­muligheter rundt de nye sykehjemme­ne. Det bygges to

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway