Varden

Skrot-Tor gir bort mye av lageret sitt

Skrot-Tor flytter fra Vallermyre­ne til Kjørbekk. I den forbindels­e gir han bort deler av lageret – gratis.

- PORSGRUNN/SKIEN ▶ Jon-Inge Hansen job-inge.hansen@varden.no

– Det blir ikke bare billig, det blir gratis. For alle over 80 år i følge med foreldrene sine. Og alle andre, sier Tor Hylland.

Utsalget på Vallermyre­ne blir nedlagt, og i den forbindels­e ønsker Skrot-Tor å kvitte seg med store deler av lageret sitt. Den nye butikken på Kjørbekk er mindre enn den gamle.

Han vil gi bort det han har av skøyter og slalåmutst­yr, masse bøker – gjerne med hyllene de står i -, glass, keramikk, potteskjul­ere, klaer og sko.

– Blant annet. Og mye mer, sier Skrot-Tor.

Vil ha din gamle radio

Tor Hylland forteller også at han mer enn gjerne tar imot det mange av oss kommer til å kvitte oss med om kort tid: gamle FM-radioer.

DAB+ tar over for FM 26. april, og de gamle FM-radioene kan ikke lenger ta inn de vanligste kanalene uten tilleggsut­styr. Opptil 150.000 radioer i Grenland vil vaere «ubrukelige».

Skrot-Tor vet at han kan bli druknet i radioer som egentlig er spesialavf­all:

– Det kommer til å bli en boom for kasting av radioer. Jeg ønsker å resirkuler­e dem, sier Skrot-Tor.

Vil gi dem til u-land

Alle andre land enn Norge sender fortsatt på FM-nettet, og i mange av dem vil utrangerte norske radioer ha en verdi i mange år framover.

– De kan få dem gratis av meg. Jeg vil gi radioer til Filippinen­e, og land i Afrika, sier Skrot-Tor. Han har gjort det med TV-er før, og håper at hjelpeorga­nisasjoner vil hjelpe han å formidle radioer.

– Jeg har aldri gjort det med radioer før, sier Skrot-Tor.

Noen vil kjøpe

Han regner med at mesteparte­n kommer til å måtte kjøres på fyllinga, der det er mottaksanl­egg for resirkuler­ing av innholdet i radioene.

Noe regner han med å få solgt, til samlere eller kunder som vil oppgradere FM-radioene til DAB+.

– Det kommer til å bli så mange at jeg må selge dem billigere enn før. Radioer med fin design vil fortsatt noen ha, jeg solgte et Bang & Olufsen anlegg med FM-radio her om dagen, sier Skrot-Tor.

Han starter mottak av radioer etter påske, da han har flyttet til sine nye lokaler på Kjørbekk i Skien.

 ??  ?? GIS BORT: Tor Hylland, som på folkemunne går under navnet Skrot-Tor, tar imot gjenstande­r andre ville ha kastet. Her med slalåmutst­yr som han gir bort gratis.
GIS BORT: Tor Hylland, som på folkemunne går under navnet Skrot-Tor, tar imot gjenstande­r andre ville ha kastet. Her med slalåmutst­yr som han gir bort gratis.
 ??  ?? RADIO: Nå kan du levere den gamle FM-radioen din til Skrot-Tor. – Jeg ønsker å resirkuler­e dem, sier han.
RADIO: Nå kan du levere den gamle FM-radioen din til Skrot-Tor. – Jeg ønsker å resirkuler­e dem, sier han.
 ??  ?? GRATIS: Bøker gis bort gratis.
GRATIS: Bøker gis bort gratis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway