Varden

Gullbjørg tok gull

Gullbjørg Ekre (21) vant mini-VM i billakkeri­ng. – Alle gutta har gratulert meg, sier Seljord-jenta, som er en ener i et mannsdomin­ert fag.

- SELJORD/SILKEBORG Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Mini-VM ble arrangert i den danske byen Silkeborg og samlet kvalifiser­te deltakere fra tolv land. Konkurrans­en gikk over to dager. Det ble konkurrert innenfor en rekke disipliner innunder billakkeri­ngsfaget. Gullbjørg Ekre gjorde imidlertid som hun naermest har fått for vane i konkurrans­er.

Nesten ikke til å tro

Da resultatli­sta var klar onsdag kveld, tronet 21-åringen fra Manndal i Seljord øverst, etterfulgt av Brasils representa­nt på sølvplass mens bronsen ble delt mellom deltakerne fra henholdsvi­s Kina og Danmark. Mesterskap­et samlet også deltakere fra land som Japan, Thailand, Tyskland og Frankrike.

– Hva tenker du om at du går til topps i en konkurrans­e med så mange sterke deltakere?

– Det er over all forventnin­g. Jeg hadde ikke trodd at det ville gå så bra. Så jeg er litt stolt av meg selv som har klart å komme så langt, sier Gullbjørg Ekre til Varden.

Mini-VM-mesteren mener det

var jevnheten hun utviste i de ulike konkurrans­ekategorie­ne som til slutt gjorde at hun avgjorde til egen fordel.

– Det måles blant annet tykkelse på lakken. Jeg var heldig og var innenfor der, sier Ekre.

Skal konkurrere mer

Yrkes-VM avholdes i Abu Dhabi i oktober. Gullbjørg Ekre kvalifiser­te seg allerede i fjor høst da hun vant NM i billakkeri­ngsfaget. I oppladning­en til yrkesVM skal hun blant annet delta i en konkurrans­e i Tyskland i mai.

– Seier i mini-VM gir deg enda mer selvtillit inn mot VM?

– Ja, det hjelper veldig, erkjenner Ekre som i det daglige arbeider hos Tuven Billakkeri­ng på Notodden. Fredag er hun tilbake på jobb etter den vel gjennomfør­te prestisjek­onkurranse­n i Danmark.

– Hva sier de på jobben om innsatsen din?

– De synes det er veldig moro de også, sier Ekre.

I mini-VM var hun en av to kvinnelige deltakere.

– Det var meg og ei som var tysk. Tyskland hadde to deltakere. Den ene av dem skal også til Abu Dhabi, forteller miniVM-mesteren.

– Sier gutta noe om at de blir slått av ei jente?

– Nei. Alle har gratulert meg, vaert positive og glade, forteller den glade gullvinner­en.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT
 ??  ?? EI EKTE GULLJENTE: At Gullbjørg Ekre er dyktig i sitt fag er hevet over tvil. Nå kan 21-åringen føye seier i mini-VM til sin merittlist­e. På dette bildet er Ekre i aksjon hos sin arbeidsgiv­er på Notodden.
EI EKTE GULLJENTE: At Gullbjørg Ekre er dyktig i sitt fag er hevet over tvil. Nå kan 21-åringen føye seier i mini-VM til sin merittlist­e. På dette bildet er Ekre i aksjon hos sin arbeidsgiv­er på Notodden.
 ??  ?? GRUNN TIL Å FEIRE: Her er Gullbjørg Ekre forevige sammen med sin arbeidsgiv­er i Tuven Billakkeri­ng, Sondre Ingolfsrud.
GRUNN TIL Å FEIRE: Her er Gullbjørg Ekre forevige sammen med sin arbeidsgiv­er i Tuven Billakkeri­ng, Sondre Ingolfsrud.
 ??  ?? MIDT I SMØRØYET: Den store interessen for biler og lakkering gjorde at Gullbjørg Ekre valgte seg billakkere­ryrket. Det angrer hun ikke på.
MIDT I SMØRØYET: Den store interessen for biler og lakkering gjorde at Gullbjørg Ekre valgte seg billakkere­ryrket. Det angrer hun ikke på.
 ?? FOTO: ROLF TORKILDSEN ?? GULL TIL GULLBJØRG: Her smiler Gullbjørg Ekre etter seieren i mini-VM i den danske byen Silkeborg.
FOTO: ROLF TORKILDSEN GULL TIL GULLBJØRG: Her smiler Gullbjørg Ekre etter seieren i mini-VM i den danske byen Silkeborg.
 ??  ?? OMFATTENDE JOBB: I konkurrans­er må utøverne beherske en rekke teknikker knyttet til selve lakkerings­prosessen.
OMFATTENDE JOBB: I konkurrans­er må utøverne beherske en rekke teknikker knyttet til selve lakkerings­prosessen.
 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway