Varden

Kvinnekonf­eranse åpner i dag - ti år etter regional start

- SKIEN

Kvinner i nettverk Telemark avholder årets kvinnekonf­eranse 24. - 25. mars.

Årets konferanse foregår i Pinsekirke­n Tabernakle­t, i Cort Adelers gate, som i fjor. Arrangøren kan i år se tilbake på ti år med regionalt kvinnearbe­id i Telemark, skriver Torild L. Janøy.

Hun minner om at det hele startet i 2007 med et nasjonalt prosjekt, konferanse­n «Just give me Jesus», som samlet 7000 kvinner i Oslo Spektrum. Hovedtaler den gang var var Ann Graham Lots, datter av den amerikansk­e evangelist­en Billy Graham.

Etter dette har en gjeng damer fra ulike menigheter i Grenland og Telemark forøvrig fortsatt å holde sammen med et felles mål om å inspirere og utruste kvinner til å ha større frimodighe­t og selvbeviss­thet som kristne. Det var Erna Søgaard Ultvedt som tok initiative­t til å videreføre dette arbeidet, mens Anne Lene Ziegler Olsen var leder for arbeidsgru­ppen i Telemark som forberedte konferanse­n i Oslo.

Den første regionale kvinnekonf­eransen kom i stand i 2009 i Evangelieh­uset i Porsgrunn. Siden har det årvisse arrangemen­tet inntil 2015 vaert lagt til Gulset kirke.

Årets kvinnekonf­eranse har tittelen «Bare Jesus». Iniativ- taker Erna Søgaard Ultvedt er invitert. Hun er tidligere pastor i Gjerpen Misjonskir­ke, men er for tiden pastor i Rakkestad i Østfold. I tillegg kommer Marianne Braseth, som jobber for Ungdom i oppdrag ut fra Flekkerøya utenfor Kristiansa­nd.

Lovsangste­amet fra Troens Liv Bibelsente­r med Kathrine Wilhelmsen i spissen blir med.

Utstilling og utsmykning hører også med ved siden av møtene og samlingene, samt åpen kafé, opplyser arrangøren.

 ??  ?? INVITERTE: Erna Søgaard Ultvedt (t.v.) og
INVITERTE: Erna Søgaard Ultvedt (t.v.) og

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway