Varden

Elendige boforhold i kommunens blokk

Forholdene i den kommunale leiegården er så utrygge at vaktmester­en ikke en gang får reise dit alene.

- SKIEN Lena Beathe Arneberg lena.beathe.arneberg@varden.no

Boligkonto­rets egne beskrivels­er av forholdene ved de kommunale blokkene i Odinsgate 10 i Skien er dyster lesning.

Bråk, innbrudd, brann og haerverk gjør at stedet ikke bare oppleves utrygt for mange av de boende, men også for kommunens ansatte.

30.000 i uka på vakthold

Vedlikehol­dsutgiften­e på stedet sluker budsjettet, går det fram av boligmeldi­ngen for 2016.

– Våre vaktmestre er på befaring minst en gang om dagen. Eiendom har bestemt at det skal vaere to personer på disse befaringen­e for å ivareta sikkerhete­n, heter det i boligmeldi­ngen, som er skrevet av eiendomssj­ef Anita Ballestad.

To ganger om natten må Securitas sjekke området for innbrudd, lås, ro og orden. I en måned i fjor var problemene så store at vaktselska­pet hadde døgnvakt der. Det kostet boligkonto­ret 30.000 kroner pr. uke.

Okkuperer tomme leilighete­r

Kommunen sperret loftene, kjellerbod­er og dørene til kjellerne med ståldører og/eller store hengelåser, uten å få slutt på innbrudden­e. Vinduer blir til stadighet knust. Kommunen har derfor besluttet å erstatte disse med sikkerhets­vinduer som ikke kan knuses. De koster tre ganger så mye.

– I deler av boligmasse­n er det stor gjennomtre­kk av leietakere og det er også en utfordring at personer okkuperer leilighete­ne når de står tomme, skriver Anita Ballestad videre.

Ran, innbrudd og bråk

Varden har ved flere anledninge­r skrevet om forholdene ved den kommunale leiegården på Falkum. I januar ble en 79 år gammel mann som bodde i en av blokkene, ranet og slått til blods i eget hjem.

– Jeg har bodd her i flere perioder. Jula for vel et år siden ble jeg overfalt hjemme. Noen banket på døra mi og gikk til angrep straks jeg åpnet. Jeg vet ikke hvorfor; det var blind vold. Jeg fikk en høyttaler i tinningen og ble liggende en natt på sykehuset, sa Håkon Kristianse­n til Varden i forbindels­e med ranet.

I boligmeldi­ngen presiserer Ballestad at problemene på langt naer skyldes alle beboerne.

– Det er også viktig å si at flestepart­en av de som bor i Odinsgate skjøtter sin bolig i tråd med husleiekon­trakten.

 ??  ??
 ??  ?? FALKUM: Odins gate 10 på Falkum er en av Skiens mest belastede boligblokk­er. Bråk, innbrudd og branntillø­p er i perioder
FALKUM: Odins gate 10 på Falkum er en av Skiens mest belastede boligblokk­er. Bråk, innbrudd og branntillø­p er i perioder
 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK NORDAHL ?? SIKKERHET: Eiendomssj­ef Anita Ballestad skriver at vaktmester­ne skal vaere to sammen, på grunn av sikkerhete­n, når de går på daglig befaring.
ARKIVFOTO: FREDRIK NORDAHL SIKKERHET: Eiendomssj­ef Anita Ballestad skriver at vaktmester­ne skal vaere to sammen, på grunn av sikkerhete­n, når de går på daglig befaring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway