Varden

Eldrerådet håper på en snuoperasj­on

– Den beste plassen for et sykehjem er på den gamle tomta i Slemdalsga­te. Vi har fortsatt trua, sier leder i Eldrerådet, Gerd Andersen.

- SKIEN Tone Lensebakke­n

Tirsdag kveld gikk et flertall i Skien formannska­p inn for å bygge et nytt sykehjem med minst 128 plasser i Kverndalen. Det har skapt reaksjoner. – Vi har fått mange henvendels­er fra eldre mennesker som er helt klare på at de ikke ønsker seg et sykehjem midt i sentrum. De vil samle seg og aksjonere, sier leder i eldrerådet, Gerd Andersen.

Felles glede

Hun er tilbake på tomta i Slemdalsga­te og mener det fortsatt er håp for at det nye sykehjemme­t kan bygges her.

– Vi har innstilt på dette i to omganger. Slemdalsga­te er sentrumsna­ert og har gode turmulighe­ter. Det å ha en barnehage som nabo er heller ikke dumt. Det tror jeg kan vaere positivt for begge parter. Felles glede, legger hun til.

Bruk av bysentrum har vaert noe av det som har blitt snakket om i forbindels­e med nytt sykehjem.

– Fremtidens sykehjemsp­asienter er eldre og for syke til å kunne bruke byen. Målet er jo at de kan bo hjemme eller i en omsorgsbol­ig lengst mulig. Det kan de ved hjelp av velferdste­knologi som skal sørge for et verdig liv i egen bolig, sier leder av Pensjonist­forbundet Telemark, Eva Lise Rosenvold.

Hun ser både fordeler og ulemper ved begge alternativ for nytt sykehjem.

– Vi bygger ikke et sykehjem for de pårørende. Nå må vi tenke på beboerne, det er min mening, legger Andersen til. Hun har heller ikke trua på at sykehjemsb­eboerne vil vaere de som kommer til å bruke byen. At det er lettvint for de pårørende er en annen sak.

Mange reaksjoner

Høyre foreslo i formannska­pet å bygge to sykehjem samtidig, hver med 65 plasser. Det ene i Kverndalen, men altså bare med halvparten så mange plasser som det rådmannen foreslo. Det andre på tomta til det nåvaerende Skien sykehjem.

– Det har vaert mange reaksjoner i etterkant av vedtaket i formannska­pet. Vi skal høre på de eldre og det de sier. Jeg synes utredninge­n om sykehjemme­t i Kverndalen er nokså overflatis­k, det hadde vaert interessan­t å se en skikkelig idéskisse, sier Høyres Jan Terje Olsen. Han mener det fortsatt er mulig å snu i saken.

– Det er viktig at det ikke går prestisje i dette. Nå håper jeg alle partiene tenker gjennom dette fram til bystyret 6. april. tone.lensebakke­n@varden.no

 ??  ?? DEN BESTE LØSNINGEN: Leder i Eldrerådet, Gerd Andersen, mener at tomta hvor gamle Skien Sykehjem ligger er den bes te når det nye sykehjemme­t skal bygges.
DEN BESTE LØSNINGEN: Leder i Eldrerådet, Gerd Andersen, mener at tomta hvor gamle Skien Sykehjem ligger er den bes te når det nye sykehjemme­t skal bygges.
 ?? ARKIVFOTO: TORE SVARVERUD ?? KVERNDALEN: Skien formannska­p vedtok denne uka å bygge nytt sykehjem i Kverndalen.
ARKIVFOTO: TORE SVARVERUD KVERNDALEN: Skien formannska­p vedtok denne uka å bygge nytt sykehjem i Kverndalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway