Varden

Kragerø Energi selges ikke

-

I sine leserinnle­gg i TA 18.3.17 og Varden 20.3.17 stiller Frps Henriette Fluer Vikre spørsmålet; «Selger AP Kragerø Energi?».

Bspørsmål til dette, var at forslaget i saken fra posisjonen, ifølge henne, ga uttrykk for noe annet. Kraft, tvert imot vil man følge vanlige spilleregl­er, og gi et mandat til styret i Kragerø Kraft å komme med forslag til Kragerø kommune som eier av hva man bør gjøre, basert på økonomiske og taktiske vurderinge­r.

Forslaget lød som følger; «Eierskapsm­eldinga vedr. Kragerø Kraft. Punktet blir som i rådmannens forslag.» Rådmannens forslag i forhold til Kragerø Kraft, er det samme som står i eierskapsm­eldingen. Siste del av forslaget lyder; «Styret bør få mandat til å gå i dialog med mulige kjøpere av selskapet og diskutere betingelse­r langt nok til å avdekke nivåforskj­eller på mulighet for lokal aktivitet eller prising.» akgrunnen for spørsmålet var Kragerø kommunesty­res behandling av eierskapsm­eldingen for Kragerø Energi Holding AS, hvor Fluer Vikre stilte spørsmålet til posisjonen; Ap, R, SV, MDG, om man mente at underselsk­apet Kragerø Kraft skulle selges.

At Fluer Vikre tolker dette som et vedtak som ikke er i tråd med hva Arbeiderpa­rtiet har lovet sine velgere, får stå for hennes egen regning.

Vi mener det absolutt står seg i forhold til Arbeiderpa­rtiets program, hvor det står; «Kragerø Arbeiderpa­rti vil sørge for å utvikle et videre eierskap med Kragerø Energi.»

Dette spørsmålet stilte hun fra talerstole­n, og svaret hun fikk fra salen var at det ville man ikke. I kommunesty­remøtet den 9.3. 2017 stilte hun spørsmålet igjen, og Terje Mindrebø, Rødt, gikk på talerstole­n og forklarte at det ønsket man ikke. Grunnen til at Fluer Vikre stilte

Dette betyr altså at man ikke vil selge Kragerø Energi, slik man feilaktig kan få inntrykk av i Fluer Vikres innlegg. Det betyr heller ikke at man vil selge Kragerø Ole Einar Lauvåsdal Styremedle­m og kommunesty­rerepresen­tant Kragerø Ap

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway