Varden

Rørte fullsatt kirke

– Visst er det vanskelige tider, startet Alv Øystese konserten med Soul Teens og Bariziband i Langesund kirke.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Uhelbredel­ig levelig

Inger-Lise Øystese har i flere år kjempet mot kreften, men med tilbakefal­let i fjor visste hun at kreften var uhelbredel­ig. For fire uker siden fikk hun beskjed om at medisinen hun tok for å holde kreften i sjakk ikke lenger virker. En medisin lokalbefol­kningen har samlet inn over 600.000 kroner for at hun skulle få.

I Varden i går fortalte hun at hun er takknemlig for å få oppleve konserten med Soul Teens og Bariziband, som har vaert planlagt siden jul.

Da hun ønsket en tilnaermet fullsatt kirke velkommen, var hun også glad for at arrangøren valgte å samle inn penger til ungdomsaks­jonen Krafttak mot kreft.

– I år har de et spesielt fokus på dem som lider av uhelbredel­ig kreft. Jeg synes mottoet til aksjonen er spesielt vakker, og Musikerne valgte å åpne konserten med Bjørn Eidsvågs «Ingen vei tilbake».

Inger-Lise Øystese er primus motor for koret Soul Teens, og hennes kamp mot kreften dannet et spesielt bakteppe for denne konserten.

Likevel var det musikk- og sangglede som fylte kirkeromme­t denne fredagskve­lden. I alle fall første del, som var den tiden Varden kunne vaere til stede. sier «Sammen vil vi gjøre uhelbredel­ig levelig».

Sangglede

Inger-Lises mann Alv har vaert hennes vikar når sykdommen har hindret henne å vaere på noen av øvingene med Soul Teens.

De har sammen skrevet flere musikaler for koret, og lette nå etter nye utfordring­er.

– Det er fantastisk å bringe koret sammen med gutta i bandet Bariziband. Alle tente på denne ideen. Gutta mente det var gøy å ha med flotte korister, og jentene gledet seg til å ha med liveband, fortalte Øystese.

For publikum ble det en spennende samklang mellom bandet og koret.

Etter å ha startet konserten med strofen «Visst er det vanskelige tider» fra «Ingen vei tilbake», kom «Fordi jeg elsker deg – Ingebjørg Bratland sin versjon av Bob Dylans «Make you feel my love».

Det ble rom til både instrument­aler og gjenhør med noen av musikalene koret har laget. Med andre ord – en konsert som viste fram sang- og musikkgled­e.

 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? STOLT: Inger-Lise Øystese gledet seg over å ha ført jentene i Soul Teens sammen med gutta i ektemannen­s Alvs band Bariziband.
FOTO: SINDRE OMENÅS STOLT: Inger-Lise Øystese gledet seg over å ha ført jentene i Soul Teens sammen med gutta i ektemannen­s Alvs band Bariziband.
 ??  ?? KONSERT: Soul Teens og Bariziband fant tonen i den fullsatte Langesund kirke, der de samlet inn penger til Krafttak mot kreft.
KONSERT: Soul Teens og Bariziband fant tonen i den fullsatte Langesund kirke, der de samlet inn penger til Krafttak mot kreft.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway