Varden

Riski er førstevalg foran Zekhnini

Finske Riku Riski kom til Odd i fjor sommer, og leverte ikke som forventet. Denne sesongen er finnen Dag-Eilev Fagermos førstevalg på kant.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

– Ja, han er det. Han er foran Pape Pate Diouf, selv om han også har vaert god i denne oppkjøring­en. Han er akkurat nå også foran Rafik Zekhnini. Pape trenger litt mer kamptrenin­g. Det samme gjør Rafik, sa Fagermo i forkant av Elfsborgka­mpen tidligere i uka.

Dette er laget

Dag-Eilev Fagermo sender ut disse elleve i generalprø­ven mot Start: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Vegard Bergan, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard – Martin Broberg, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle – Riku Riski, Olivier Occean og Rafik Zekhnini.

Mot Start er Riku igjen et førstevalg, og ikke uten grunn.

– For han har trent hver eneste gang. Han har også kommet godt inn i Odd-stilen, og han er blitt bedre kjent med spillerne og de kjent med ham. Han er faktisk veldig godt trent, og han har en fantastisk arbeidsmor­al.

Riku Riski har aldri vaert i tvil om at han vil slå til i Odd, og stresset ikke fjorårets høstsesong nevneverdi­g.

– Nei, for jeg visste at jeg ikke var så godt trent som jeg burde vaert. Nå har jeg trent veldig godt, og jeg er veldig glad for at Fagermo mener jeg er et førstevalg. Det blir en utfordrend­e sesong, men jeg føler meg klar, sier finnen.

Fagermo har ved flere anledninge­r sagt at han er mest fornøyd med Riku Riski i oppkjøring­en.

– Han har vist at han er utrolig god lagtaktisk, både offensivt og defensivt, og gjør en kjempejobb for laget. For hans egen del vil det vaere gøy for ham å score i seriekamp igjen. Det som er Riskis utfordring er at han må få bort de enkle balltapene, legger treneren til.

Tar steg hver dag

Kantspille­ren er trygg på at han tar steg hver eneste dag.

– Det er en stund siden jeg har trent like godt som denne vinteren, men fortsatt er det sånn at det betyr lite at jeg har scoret tre-fire og at vi har vunnet det meste. Fortsatt står vi med null poeng når det starter neste søndag, sier Riski.

Han har fortid i Rosenborg, hvor han har tatt to seriemeste­rskap med trønderne.

– Jeg følte ikke at jeg hadde så mye aere for disse to seriegulle­ne, har han sagt tidligere.

Han gleder seg likevel til å ta turen sammen med Odd til Trondheim igjen. Nå med fjorårets to seier i bakhodet.

– Det er litt annerledes å dra dit nå. Ikke som i fjor da vi kom som skikkelig underdogs. Vi må prøve å huske at dette bare er gøy. Vi har vaert friske og gode til nå. Nå handler det om å ta med seg vårt beste inn i kampen mot Rosenborg neste helg.

 ??  ?? GOD FOR ODD: Riku Riski er Dag-Eilev Fagermos førstevalg på kantplasse­n i angrep.
GOD FOR ODD: Riku Riski er Dag-Eilev Fagermos førstevalg på kantplasse­n i angrep.
 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX ?? I MÅL: Sondre Rossbach er tilbake i kamp etter hofteopera­sjonen. Han starter mot Start.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX I MÅL: Sondre Rossbach er tilbake i kamp etter hofteopera­sjonen. Han starter mot Start.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway