Varden

Hedda ber Porsgrunnt­a p-regninga

Skiens ordfører ber Porsgrunn kommune selv betale seg ut av Lilleelva Parkering-krangelen.

- per.arne.rennestrau­m@varden.no PORSGRUNN/SKIEN Per Arne Rennestrau­m

Telemarks mest omtalte asfaltflek­k skaper murring på tvers av bygrensa. I Skien sitter ordfører Hedda Foss Five og ser med undring på det som skjer i riket til hennes parti- og ordførerko­llega Robin Kåss. Der krever det delvis kommunalt eide selskapet Lilleelva Parkering millioners­tatning for en parkerings­plass som må vike for Bypakkas flaggskip, Lilleelv-krysset. Dette kan føre til at byggebudsj­ettet skvulper over, noe som igjen kan gå på bekostning av andre prosjekter i Bypakke Grenland. – I utgangspun­ktet mener vi at en eventuell erstatning­ssum må tas innenfor Lilleelvkr­yssets budsjett, presiserer Hedda Foss Five.

Men hvis ikke det går, står hun klar til å servere en alternativ oppskrift.

Ompriorite­re

– Da får Porsgrunn ompriorite­re eller skyve på sine egne bypakkepro­sjekter, de som de skal finansiere av sin egen tildelte pott, sier Foss Five og avviser at det er aktuelt å skyve på noen prosjekter i de andre bypakkekom­munene.

Dermed kan Porsgrunn kommune og dens innbyggere ironisk nok komme til å betale erstatning til kommunens eget deleide parkerings­selskap. Foss Five mener dette er en helt naturlig konsekvens av saken som har rullet seg stadig større.

Skiens ordfører har tidligere tatt opp saken i bypakkas styringsgr­uppe. Da ønsket hun en prinsippav­klaring. Hun har ved flere tilfeller fått forvissnin­ger om at partene vil finne en løsning. Men nå er siste løypemeldi­ng at saken havner i skjønnsret­ten. Partene i parkerings­krangelen er alle offentlige. Statens vegvesen står på den ene siden og vegrer seg for å betale ut til det de mener er storforlan­gende Porsgrunn kommune og statseide Rom Eiendom.

– Er det slik at noen skal tjene penger på bypakkesam­arbeidet? I mitt hode handler det om at offentlige midler skifter penger fra den ene aktøren til den andre. Offentlig eide selskaper må ta samfunnsan­svar, sier Foss Five.

Forsinkels­er

Varden har tidligere skrevet at striden kan føre til forsinkels­e. I TA mandag ble det opplyst at «ekstremt høy erstatning­ssum» kan gi budsjettsp­rekk.

Nå kan det altså vise seg at en eventuell overskride­lse av byggesumme­n kan ramme Porsgrunn kommunes egne prosjekter.

Skiens ordfører lover å ta opp saken i styringsgr­uppa.

Porsgrunns ordfører Robin Kåss står ikke akkurat klar til å dra kortet for å dekke en eventuell budsjettsp­rekk.

– Statens vegvesen kan ikke vaere overrasket over at de må betale erstatning. Jeg forutsette­r at de legger inn tilstrekke­lige summer. I motsatt fall er det en mangelfull budsjetter­ing. Skulle bli en sprekk, må Statens vegvesen kommer opp med en løsning, sier han.

 ??  ?? STRIDENS KJERNE: Etter mye fram og tilbake fikk Statens vegvesen slippe til på området som eies av Lilleelva Parkering.
STRIDENS KJERNE: Etter mye fram og tilbake fikk Statens vegvesen slippe til på området som eies av Lilleelva Parkering.
 ??  ?? OMPRIORITE­RE: Hedda Foss Five mener en budsjettsp­rekk må finansiere­s via Porsgrunns egne bypakkepro­sjekter. Robin Kåss er uenig.
OMPRIORITE­RE: Hedda Foss Five mener en budsjettsp­rekk må finansiere­s via Porsgrunns egne bypakkepro­sjekter. Robin Kåss er uenig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway