Varden

Vil ha vinters alta vei

– Jeg er veldig kritisk til hvordan ting har blitt.

- NOME/BØ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.not

Daglig leder i transports­elskapet Nome Containers­ervice AS, Jan Vidar Torsberg, er mer enn oppgitt når det kommer til hvordan fylkesvei 359 framstår om vinteren. Strekninge­n mellom Ulefoss, Lunde og Bø er ferdselsår­e ut og inn for selskapet i Lunde. Strekninge­n saltes ikke. Denne vinteren har forholdene vaert spesielt ille, slik Torsberg erfarer det.

Krevende kjøreforho­ld

– Jeg er veldig kritisk til hvordan ting er blitt. Sjåførene gruer seg nesten for å dra ut. De kjører gjerne med 50 tonns lass. Når de er framme i Bø eller Ulefoss, er det salta. Hvorfor kan ikke fylkesvei 359 også vaere dette, spør Torsberg – frustrert over tingenes tilstand. Frustrasjo­nen deles av Nome-ordfører Bjørg Tveito Lundefaret som har kontaktet Statens vegvesen.

– Det har denne vinteren vaert krevende kjøreforho­ld på strekninge­n fra Ulefoss til Bø. Vintervedl­ikeholdet har ikke vaert av den standarden en må kunne forvente på en fylkesvei i kategorien «strategisk viktig», skriver Tveito Lundefaret i et brev til Statens vegvesen.

Havner hos fylkespoli­tikerne

Ordføreren ber hovedutval­g

for samferdsel ta grep for å bedre forholdene på problemvei­en.

– Det er ønskelig at det gjeninnfør­es salting av fylkesveie­n. Det oppleves som en ekstra utfordring for bilister, og spesielt for tunge kjøretøy at salting opphører, er ordføreren­s klare melding til fylkespoli­tikerne.

Avdelingsd­irektør i Statens vegvesen, Kjell Solheim, vedgår at det har vaert utfordring­er på fylkesvei 359 i vinter.

– Dette på grunn av klimaet denne vinteren og ting som vi diskuterer med vår entreprenø­r på strekninge­n, sier Solheim.

– Men hvorfor må denne veien vaere saltfri?

– Generelt sett prøver vi å redusere saltbruken. Vi får også mange henvendels­er fra folk som ikke ønsker salt på veiene. Vi mener dessuten at denne veien egner seg bedre for vanlig sandstrøin­g, sier Solheim.

Ikke til å forstå

Jan Vidar Torsberg har liten forståelse for argumentas­jonen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor salting er den beste løsningen på veldig mange veier, men ikke på det som mange ganger er en ekstremt glatt fylkesvei 359, sier Torsberg som ikke vil skylde på entreprenø­ren.

– Men jeg veit at det som tre biler gjorde før, er det to som gjør nå, er hans stikk til bevilgende myndighete­r.

 ??  ?? Fylkesvei 359 mellom Bø og Ulefoss saltes ikke om vinteren. Denne vinteren har forholdene vaert spesielt ille. Bildet er tatt tidligere.
Fylkesvei 359 mellom Bø og Ulefoss saltes ikke om vinteren. Denne vinteren har forholdene vaert spesielt ille. Bildet er tatt tidligere.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway