Varden

Gourmetkok­kene trenger rabarbra

Du leste riktig. Restaurant­en Jacob & Gabriel i Skien er ute etter rabarbra, rips og andre godsaker. – Gjerne fra hager i nabolaget, sier Lars Ludvig Jacobsen.

- SKIEN Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Rabarbra på Facebook I godt selskap

De er kjent for sin folkegourm­et, med kreative retter på menyen.

På kjøkkenet liker de å leke seg med ulike smaker og ingrediens­er, ikke minst når det kommer til kortreiste råvarer. I den anledning etterlyste Jacobsen nylig rabarbra på restaurant­ens Facebook-sider, og giverne loves belønning i form av gavekort til restaurant­en. Eksempelvi­s får man femti kroner per kilo om man kommer med rabarbra til kjøkkenet.

– Vi tenker at prisen burde vaere cirka det samme vi ville betalt om vi bestilte varene fra en leverandør, men synes det er litt ekstra gøy å kunne benytte varer som har grodd i naermiljøe­t. På den måten får vi jo også hilst på gjestene våre på en enda mer personlig måte, sier restaurant­driveren.

Så langt har det kommet mange henvendels­er fra nabolaget, men det kalde vaert har gjort at leveransen­e har latt vente på seg.

– Vi har jo fått en del, men tar gjerne imot mer. Forklaring­en er jo at rabarbraen kommer senere enn normalt i år, så vi er tålmodige.

– Hva skal dere bruke rabarbraen til?

– Den kan brukes til mye forskjelli­g, men saerlig til ulike desserter og likører. Vi liker som kjent å eksperimen­tere litt, og da er rabarbra en av mange muligheter, forteller Jacobsen, som nylig sendte laerlingen­e sine på tur i skogen for å samle granskudd.

– Det gjelder å bruke muligheten­e man har rundt seg, men man skal vite hva man driver med. Det er ikke slik at alt som er spiselig er godt heller, så det blir jo litt prøving og feiling for oss også. Det er litt av moroa, er det ikke det da?

Han tar gjerne imot andre varer også, men anbefaler å høre om de har et behov før du kommer med posen din full av hagens godsaker.

– Vi er interesser­t i det meste, men akkurat nå er det altså rabarbra som står høyest på ønskelista fra private hager. Restaurant­en er godt kjent i Grenland, men har i det siste blitt lagt merke til for alvor, også utenfor Telemarks grenser.

Søndag reiste en gjeng fra Jacob & Gabriel til Strand Restaurant i Baerum, i forbindels­e med Kokkenes dag. Hit inviteres kokker fra landets beste restaurant­er, og Jacobsen er stolt over at Jacob & Gabriel ble invitert.

– Det er viktig å få sett seg litt rundt i yrket vårt. På denne måten kan vi knytte viktige kontakter og ikke minst få anledning til å vise fram litt av det vi driver med. Det er gøy når de største legger merke til oss fra lille Skien. Det må jo bety at vi gjør en del riktige ting på kjøkkenet vårt, mener han.

 ??  ?? DE GLADE KOKKER: Mateus Wesolowski, Lars Ludvig Jacobsen og Markus Norrman vil gjerne ha rabarbra fra nabolaget.
DE GLADE KOKKER: Mateus Wesolowski, Lars Ludvig Jacobsen og Markus Norrman vil gjerne ha rabarbra fra nabolaget.
 ??  ?? NYDELIG: Frisk rabarbra er populaert, også på restaurant­kjøkkenet.
NYDELIG: Frisk rabarbra er populaert, også på restaurant­kjøkkenet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway