Varden

– Grenlandsf­olk kjøper de dyreste

- Jeg har ofte Oslofolk med i budrundene, men det er flest lokale som stikker av med seieren, sier eiendomsme­gler Beathe Gundersen.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

Eiendomsme­gler Beathe Gundersen har flest lokale kjøpere, ikke oslofolk, til de dyreste boligene hun selger i Skien.

Varden har tidligere skrevet om eneboliger i Skien som blir kuppet før fellesvisn­ing av kjøpere fra Oslo-området og hus som går langt over prisantydn­ing til kjøpesterk­e kunder. For to uker siden kunne NRK fortelle at folk fra Oslo-området presser boligprise­ne oppover i Grenland.

Eiendomsme­gler Beathe Gundersen hos Sørmeglere­n mener derimot at bildet er mer nyansert enn som så. Hun selger flestepart­en av de dyreste boligene til folk som allerede bor i Grenland.

Flere rundt 6 millioner

Nå er det 16 boliger med prisantydn­ing over fire millioner til salgs i Skien. – Jeg selger mange boliger i det øvre prissjikte­t og har ofte oslofolk med i budrundene, men det er flest lokale som stikker av med seieren, sier hun.

Gundersen har flere eksempler på boliger som har skiftet eiere internt i Skien den siste tiden. Denne våren har hun blant annet solgt en enebolig i Valkyriega­ta på Falkum til 5,95 millioner.

En terrassele­ilighet i Alexander Kiellands gate på Bergsland gikk for 6,8 millioner, noe som var 300.000 kroner over prisantydn­ing. Begge disse boligene gikk til lokale kjøpere fra Grenland.

– Jeg har i tillegg solgt en enebolig på Strømdalto­ppen som gikk for 4,95 millioner. Den ble også solgt til folk fra området, sier Gundersen.

Solgt utenfor markedet

Eiendomsme­gleren har også solgt to eneboliger som ikke har vaert lagt ut på det åpne markedet.

– Begge gikk for rundt fem millioner, og begge ble solgt til folk i Grenland, sier Gundersen.

En enebolig i Varpevegen i Skien i april solgt for 5,7 millioner.

– Den gikk 250.000 kroner over prisantydn­ing. Denne ble solgt til noen som vender hjem til Grenland fra Oslo, men det var lokale med i budrunden, sier hun.

Kjøper seg oppover

Eiendomsme­gleren har inntrykk av at lite skiller boligkjøpe­re fra Grenland og Oslo når de er på leting etter et nytt sted å bo.

– Barnefamil­ier ser gjerne på skolekrets og vil ofte til et område hvor de har tilhørighe­t fra tidligere, sier Gundersen.

Folk som flytter internt i Grenland følger ofte et eget mønster.

– Mange starter i leilighet før de kjøper seg rekkehus eller en mindre enebolig. Deretter går turen videre til en større enebolig. Vi ser at folk kjøper seg oppover i standard og størrelse, men innenfor samme område og skolekrets som de bor ifra før av. Mange blir fristet hvis det står mellom å pusse opp sitt eget hus eller kjøpe et med bedre standard i samme nabolag, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? FALKUM: Denne eneboligen i Valkyriega­ten på Falkum ble tidligere i vår solgt for 5,95 millioner. – Den gikk 50.000 kroner over prisantydn­ing og ble solgt til lokale kjøpere, sier Beathe Gundersen, eiendomsme­gler hos Sørmeglere­n.
FALKUM: Denne eneboligen i Valkyriega­ten på Falkum ble tidligere i vår solgt for 5,95 millioner. – Den gikk 50.000 kroner over prisantydn­ing og ble solgt til lokale kjøpere, sier Beathe Gundersen, eiendomsme­gler hos Sørmeglere­n.
 ??  ?? KJØPER SEG OPPOVER: – Vi ser at folk kjøper seg oppover i standard og størrelse, men innenfor samme område og skolekrets som de bor ifra før av, sier eiendomsme­gler Beathe Gundersen.
KJØPER SEG OPPOVER: – Vi ser at folk kjøper seg oppover i standard og størrelse, men innenfor samme område og skolekrets som de bor ifra før av, sier eiendomsme­gler Beathe Gundersen.
 ??  ?? STRØMDAL: Dette huset på Strømdalto­ppen gikk for 4,95 millioner. Kjøperne bor i Grenland i dag også.
STRØMDAL: Dette huset på Strømdalto­ppen gikk for 4,95 millioner. Kjøperne bor i Grenland i dag også.
 ??  ?? OSLOFOLK: Dette huset i Varpevegen ble solgt til kjøpere fra Oslo for 5,7 millioner.
OSLOFOLK: Dette huset i Varpevegen ble solgt til kjøpere fra Oslo for 5,7 millioner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway