Varden

Oppdaget baby livløs i vogn

For Linda Nataliye Sukkestad fra Porsgrunn ble den nydelige maidagen i hovedstade­n, brått mer dramatisk.

- OSLO

Sukkestad hadde onsdag ettermidda­g levert bilen på reparasjon på Storo, før hun sammen med sin seks måneder gamle sønn satte seg i parken utenfor for å nyte det varme og fine vaeret.

Med rundt 20 grader i lufta og strålende solskinn var hun ikke alene om å ha tatt turen ut.

– Vi satte oss der hvor flere andre foreldre med barn slappet av. Som alle andre hadde også jeg med barnevogna, slik at sønnen min kunne ligge der og slappe av, sier Sukkestad.

Pledd over vogna

Mens sønnen lå i barnevogna sjekket hun stadig babycallen for å se at han hadde det bra. Da hun kikket rundt seg fikk hun plutselig øye på en barnevogn som ga henne et lite stikk i morshjerte­t.

– Det var helt tilfeldig at jeg la merke til barnevogna hvor det var lagt et fleecepled­d over. Jeg fikk plutselig en klump i magen fordi jeg fryktet at det ville bli alt for varmt for et barn som lå i den vogna. Jeg kikket rundt meg for å se om jeg kunne få øye på mor eller far, men så bestemte jeg meg for å gå bort mot vogna for å sjekke om det lå et barn oppi, sier Sukkestad.

– Var livløs

Da hun naermet seg så hun at det satt en dame som snakket i mobiltelef­onen bak vogna og med ryggen mot den.

– Jeg spurte pent om det var vogna hennes og fortalte at jeg fryktet at det ville bli alt for varmt for et barn i vogna på en slik sommerdag, sier Sukkestad.

Hun løftet forsiktig på pleddet, og med ett vokste klumpen i magen seg større og større.

– Nede i vogna lå det en jente som jeg tror var rundt fem måneder gammel. Hun var helt livløs, sier Sukkestad.

Fikk jenta inn i skyggen

Mens moren, som nå hadde innsett alvoret, fikk panikk, løftet Sukkestad den lille livløse jenta inn i skyggen og fikk av henne klaerne.

– Hun var så varm, så vi måtte få kjøle henne ned. Samtidig fikk vi ringt etter ambulanse. Mens vi ventet på den forsøkte jeg å gi henne litt melk i en flaske som jeg hadde med til sønnen min. Heldigvis våknet hun og kom til seg selv like før ambulansen ankom, og de tok med mor og barn til sykehuset. Hvordan det gikk med henne vet jeg ikke, men jeg tror det skal ha gått fint siden hun våknet av seg selv. Jeg krysser fingrene for at det gikk bra, sier Sukkestad.

Opplevelse­n satte en støkk i Sukkestad som ble mor selv for få måneder siden.

– Det ga en kraftig påminnelse om at det er så mye vi som foreldre må kunne og huske på. Denne moren trodde jo helt sikkert at hun bare beskyttet datteren mot sola, men isteden ble det så dramatisk, sier Sukkestad.

Engasjerte på Facebook

Like etter hendelsen skrev hun et innlegg på Facebook, som i løpet av få timer ble lest, delt og likt av tusenvis av nordmenn.

– Det tok veldig av og det var tydelig at det engasjerte mange. Min tanke med å fortelle historien er bare å be folk passe på de små i solsteika. Både barn og dyr, sier Sukkestad.

Det lyktes ikke Varden å få kontakt med sykehuset angående den lille jentas tilstand torsdag.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT/ILLUSTRASJ­ONSBILDE ?? DRAMA: Linda Nataliye Sukkestad reagerte instinktiv­t da hun så teppet som lå over barnevogna. Da hun tok vekk teppet, så hun at den lille jenta var livløs.
FOTO: PRIVAT/ILLUSTRASJ­ONSBILDE DRAMA: Linda Nataliye Sukkestad reagerte instinktiv­t da hun så teppet som lå over barnevogna. Da hun tok vekk teppet, så hun at den lille jenta var livløs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway