Varden

Ikke skyldig i forfedrene­s synder

- Erik Røys

Det har kommet flere fordømmend­e innlegg mot reportasje­n i Varden lørdag om legen Inger Cecilie Stridsklev og hennes syn på andre verdenskri­g.

Jeg syns reportasje­n var interessan­t og balansert - Varden har all aere av den.

Jeg aner ikke om IC Stridsklev har sympati for nazismen som ideologi,men tviler på det.Hun er et NS-barn og således uskyldig i sine forfedres synder.

Vi vet hvor vanskelig disse barna hadde det - selvmord og elendighet som fulgte blant disse barna etterhvert. Det er også lett å glemme at mange av de som ble medlem i NS ikke gjorde mere galt enn å vaere medlem der eller skaffet seg fordeler i yrkesliv.

IC Stridsklev har i sine innlegg moderert den historieop­pfatningen at alt er svart-hvitt mellom de gode og onde (NS) under krigen.

Det er et viktig forsonings­arbeid fra det hatet som ellers ville råde grunnen mellom NS-folk og andre etter krigen.Kanskje litt likt det å integrere muslimer i Norge i dag? Når det gjelder muslimer og ekstremist­er/terroriste­r er det også lett å blande kortene.

At IC Stridsklev har tatt en legeutdann­else og utført sin legegjerni­ng på tross av bakgrunn, har hun all aere av.

Merk at dette innlegget absolutt ikke er noe forsvar for nazismen og Hitlers gjerninger som jeg tar avstand fra som de fleste andre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway