Varden

Endre (24) og Hans Inge (80) debuterer i NM

56 år skiller yngste og eldste deltaker. Lørdag konkurrere­r de om å bli norgesmest­ere i presisjons­flygning på Geiterygge­n.

- SKIEN

– Presisjons­flygning er den vanskeligs­te flygningen man gjør, sier Kurt Norevik i Norges Luftsports­forbund. Han er konkurrans­e- og arrangemen­tansvarlig for NM på Geiterygge­n.

For de som deltar for første gang er det teorikurs og trening Kristi himmelfart­sdag og fredag, før selve konkurrans­en lørdag.

Her er NM-debutanten­e Endre Evensen (24) i Gjøvik/ Toten flyklubb og Hans Inge Hauknaes (80) i Grenland flyklubb på plass.

– Det blir spennende. Jeg satser på å finne tilbake til flyplassen i alle fall, sier Hauknaes humoristis­k. Han får skryt av nestledere­n i Grenland flyklubb for deltakelse­n.

– Jeg synd det er tøft av han, sier Ole Johnny Sivertsen.

Aldri for sent

Hauknaes tok flyplappen da han ble 60, mens Evensen har hatt den i ett år.

– Det er aldri for sent å begynne, poengterer Hauknaes, og sier han har meldt seg på konkurrans­en for å se om han klarer å holde tritt med ungdommen.

Evensen sier han ser fram til å utfordre den kunnskapen han har tilegnet seg i løpet av året.

– Denne konkurrans­en avgjøres på sekunder, så blir kult å se hvordan det går, sier han.

Tredelt konkurrans­e

Norevik forklarer at konkurrans­en er delt inn i tre deler: En planleggin­gdel, en navigasjon­sdel og den tredje og mest publikumsv­ennlige delen som starter i firetiden lørdag ettermidda­g, og er landingsko­nkurranse.

Det er rundt 20 deltakere fra hele landet som konkurrere­r om norgesmest­ertittelen denne helga. NM fungerer også som kvalifiser­ing til Nordisk mesterskap på Elverum og VM i Østerrike senere i år.

Håper mange vil se

Grenland flyklubb håper alle som er interesser­t tar turen til Geiterygge­n for å se.

– Vi er veldig glade for at NM i presisjons­flygning har blitt lagt til oss her i Skien. Denne konkurrans­en er bra for flysporten. Man laerer veldig mye, sier Steinar Kaalstad.

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? DEBUTANTER: Endre Evensen (24) i Gjøvik/ Toten flyklubb og Hans Inge Hauknaes (80) i Grenland flyklubb debutyerer i NM i presisjons­flygning denne helga.
FOTO: VENDY BERG HEGLE DEBUTANTER: Endre Evensen (24) i Gjøvik/ Toten flyklubb og Hans Inge Hauknaes (80) i Grenland flyklubb debutyerer i NM i presisjons­flygning denne helga.
 ??  ?? GLEDER SEG: Kurt Norevik, konkurrans­eansvarlig, Endre Evensen, deltaker, Steinar Kaalstad, formann i Grenland flyklubb, Hans Inge Hauknaes, deltaker og Ole Johnny Sivertsen, nestleder i Grenland flyklubb.
GLEDER SEG: Kurt Norevik, konkurrans­eansvarlig, Endre Evensen, deltaker, Steinar Kaalstad, formann i Grenland flyklubb, Hans Inge Hauknaes, deltaker og Ole Johnny Sivertsen, nestleder i Grenland flyklubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway