Varden

Folket avgjør badstu

Denne gangen skal de ikke si ja eller nei til EU, men til badstu. Det blir folkeavste­mning på Osebakken 13. juni.

- PORSGRUNN

Frykt for festbråk, utagerende alkoholbru­k samt ubehagelig­heter knyttet opp mot piperøyk fra vedfyring inne i bua. Dette er noe av det som har fått enkelte naboer til å grine på nesa over det planlagte etablissem­entet på Bråten-stranda.

Etter at Utvalg for Miljø og byutviklin­g sa ja til en dispensasj­onssøknad, er det nå altså opp til folket å si sin mening.

Skjebnen til trivselsti­ltaket blir avgjort 13. juni mellom klokka 17 og 19. Avstemning­en skal skje i ordnede former. De som vil si sin knitrende mening blir sjekket opp mot bostedsadr­esse Med andre ord vil det ikke vaere mulig for de to frontene å hyre inn folk fra andre bydeler som stemmekveg.

– Bare en stemme per husstand, sier nestleder Ruben Brøndbo.

Til sammen er det rundt fem hundre husstander på Osebakken. Av disse er anslagsvis hundre med i den aktive velforenin­gen. Men alle osebakking­ene, medlemmer eller ei, er hjertelig velkomne til urnene.

Tror på ja-seier

Anne Løvseth er leder i velet og er ganske sikker på at det er jasiden som ligger best an.

– Jeg vet ikke om veldig mange som er mot. Det er fire naboer som har klaget. Jeg tror egentlig ikke folk flest har så sterke meninger om dette. Og mange var faktisk ikke klar over planene før nå nylig, sier hun.

Det var Kolab Arkitekter AS som tok tak i ideen om det som først ble presentert som en flytende badstue. De søkte Sparebanks­tiftelsen DnB om penger. Det utløste 250.000 kroner. Byggverket er ganske lite og vil i beste fall ha plass til fire-seks mindre omfangsrik­e personer, dersom man skal ha litt armslag. Tanken om en flytende badstue ble etter hvert fraveket, rett og slett fordi det var for dyrt og usikkert. Nå skal den i stedet stå på påler ut i elva.

Tilbudet skal vaere åpent for alle.

– Dette skal vaere en gave til byen – og noe alle skal kunne glede seg over, sier arkitekt Anna Andrea Vik Aniksdal, opprinneli­g fra Porsgrunn.

Må vaere ønsket

– Vi kommer ikke til å sette i gang med dette prosjektet dersom det ikke er ønsket i lokalmiljø­et, sier velforenin­gens leder Anne Løvseth.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? TROR PÅ JA: Leder Anne Løvseth i Osebakken velforenin­g har god tro på at folkets røst kan ende med et ja til badstu.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M TROR PÅ JA: Leder Anne Løvseth i Osebakken velforenin­g har god tro på at folkets røst kan ende med et ja til badstu.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway