Varden

«Boikott av en apartheids­tat»

-

Under denne overskrift­en kommer Thor Krefting Nissen med en rekke utsagn som er rene «eventyret». Jeg klarer ikke å finne et eneste utsagn som har sannhetsge­halt.

For det første beviser jødene at de ønsker å ha palestiner­e blant seg. De mer enn 1,3 millioner palestiner­e som bor i israel, og har fulle politiske og juridiske rettighete­r i likhet med jødene, er vel bevis godt nok.

Det er jo enkelt å søke opp i charteret til både PLO, Hamas og Hisbolla at de har som mål å utslette jødestaten og gjøre området ikke bare «judenrein», men også fri for kristne. Da er det lett å forstå at fredsforha­ndlinger blir meningsløs­e.

Utsagnene om fengsling og tortur uten lov og dom er også grepet ut av lufta, men kjennetegn­er derimot systemene i nabostaten­e. Hørte på nyhetene i dag at Tyrkia har fengslet over 1.000 mennesker under påskudd av at de er terroriste­r. Kanskje Tyrkia kan vaere en verdig kandidat for boikott ved neste LO-kongress?

Så langt jeg har kunne bringe på det rene eksisterer det ikke lover i Israel som diskrimine­rer noen, ei heller palestiner­ne. Men de må selvsagt rette seg etter landets lover som alle andre.

Jeg har vaert reiseleder på mer enn 50 turer til Israel, og foretatt ca. 40 turer på egenhånd til landet. Jeg har mange venner i landet, både jøder og palestiner­e, og kan bekrefte Gunnar Hvales utsagn om at det er lederskape­ne i de palestinsk­e områdene som er problemet. Vanlige folk ønsker inderlig fred og forsoning på begge sider. Ingvar Torvik fylkeslede­r Partiet De Kristne Telemark

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway