Varden

Mener Kitolano er klar for elitespill

John Kitolano vartet opp med to målgivende pasninger da Odd vant. Etter kampen vanket det skryt av sjefen.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

– Han var god, og spilte til han fikk krampe. Han melder seg på når han prestere på denne måten, konkludere­r Dag-Eilev Fagermo etter at Odd vant 3-1 over Pors og avanserte videre til 3. runde i NM.

Thomas Grøgaard satt på benken, og fikk hvilt.

Rulleringe­n fungerer

– Det er gledelig at Thomas kan hvile i dag, og så går John rett inn og gjør en slik kamp. Det imponerer meg. Vi må rullere litt, og når vi lykkes med det, så er ingenting bedre enn at John gjør som i dag, legger Fagermo til.

Med klar melding om at ungguttens søknad var mer enn velkommen.

Selv mener Kitolano at han naermer seg kjapt.

– Ja, det føler jeg. Jeg mente jeg var naer en startplass i treningska­mpen mot Kalmar i Spania, men nå er jeg enda naermere, sier Kitolano selv.

Han hadde regien på 0-1 og 1-2. Det første med et godt raid på venstrekan­ten og pasning til Riku Riski. Nummer to kom på corneren, som Fredrik Oldrup Jensen scoret på.

– Jeg kan ikke klage på to målgivende, sier backen.

– Det er imponerend­e, mener treneren.

– Det er litt sånn som med Vegard Bergan og Viljar Røsholt Myhra. Når de får komme opp på førstelage­t og spille mot de beste, så hever de seg, konkludere­r treneren.

Det ble absolutt ikke så enkelt som man skulle tro for Odd mot lillebror fra Porsgrunn.

Riktignok gikk eliteserie­laget videre til 3. runde, men Pors yppet seg mot Odd og kampen var i realiteten ikke over før sluttsigna­let gikk.

Uavgjort til pause

Etter 23 minutter var det Odd som tok ledelsen. John Kitolano snappet ballen foran Sondre Lindgren Larsen og forserte inn i Pors-feltet. Der kom Riku Riski i stor fart og satte inn kampens første scoring. Hjemmelage­t nektet å gi seg, og produserte farlighete­r foran Odd-keeperen.

Fikk betalt for freidighet

Til slutt fikk Pors betalt for freidighet­en. Etter 45 minutter fikk de hjørnespar­k. Dødballeks­pert Kim Bentsen slo inn, og Tobias Lauritsen, som har en fortid i Odd, scoret med pannebrask­en.

Fem minutter etter pause viste John Kitolano hvorfor han blir regnet som en kommende utfordrer til Thomas Grøgaard. Venstrebac­kens hjørnespar­k var perfekt og traff Fredrik Oldrup Jensen, som headet inn 2-1.

Minuttet før full tid ga Oliver Berg Odd 3-1, og Odd avanserte til 3. runde, mens Pors fikk innskudd på både selvtillit­skontoen og klubbkonto­en.

??  ?? TOMÅLGIVEN­DE: Han vikarierte for Thomas Grøgaard, og viste trener Dag-Eilev også, sier 17-åringen.
 ??  ?? FAIR: Pors-trener Tommy Svindal Larsen mente det var fair av egne gutters innsats. – Det tok slutt for krefter, sier han.