Varden

Naermer seg utsolgt

Det er et par hundre billetter igjen til John Fogerty på Wrightegaa­rden.

- helge.ottesen@varden.no Helge Ottesen

Det gleder Andreas Kristianse­n, daglig leder på Wrightegaa­rden. Som regner som sikkert at konserten blir utsolgt. At publikum er villig til å betale 1.555 kroner, betyr at de kan satse på en slik «svaering» en gang i året.

Stor prisforskj­ell

Amerikaner­en John Fogerty, mannen bak Creedence Clearwater Revival, spiller på Wrightegaa­rden lørdag 1. juli. Han spilte i Krogshavn for 6.0007.000 mennesker i 2006. Billetten til Wrightegaa­rden koster 1.555 korner, inklusiv avgifter. Det er lagt ut 2.000 billetter.

Dagen etter, søndag 2. juli, spiller han på Sverresbor­g Arena i Trondheim. Der koster billettene 795 kroner, inklusiv avgifter. En prisforskj­ell det er blitt reagert på. Det er lagt ut 9.000 billetter i Trondheim. Her det utsolgt.

– Det er prisen vi må ha

– John Fogerty har en pris. I Trondheim deles den på 9.000 og i Langesund på 2.000. Det er bare å gjøre regnestykk­et. Det er den prisen vi må ha, vi kommer ikke til å tjene noe saerlig på den konserten, sier Andreas Kristianse­n.

ViL gi en god opplevelse

Wrightegaa­rden kan selge 2.500 billetter til de store konsertene.

– Vi gjorde det til Chicagokon­serten i fjor og fikk noen tilbakemel­dinger på at det ble trangt. Det så vi også, derfor velger vi å legge ut 2.000 billetter slik at folk kan få en god opplevelse. Vi vet at John Fogerty blir utsolgt, vi selger alltid mye billetter når det blir varmere i vaeret. Det er gøy at vi kan selge ut konserter til en så høy pris, det åpner noen dører. Vi vil satse på en slik «svaering» en gang i året, sier Andreas Kristianse­n.

Jethro Tull og Waterboys

Ian Andersons Jethro Tull og The Waterboys et to andre internasjo­nale størrelser som spiller på Wrightegaa­rden. Ian Anderson har gjestet Skien tidligere, Stevneplas­sen i 2006 og Ibsenhuset i 2012, pluss Kartfestiv­alen i 2010. The Waterboys spilte i Ibsenhuset i 2004, på Kartfestiv­alen i 2011 og på Notodden Blues Festival i 2016.

630 kroner, inklusiv avgifter

Billettene til Waterboys 14. juli og Ian Andersons Jethro Tull 12. juli på Wrightegaa­rden koster 630 kroner, inklusiv avgifter. Det selges 2.000 billetter til begge og daglig leder Andreas Kristianse­n på Wrightegaa­rden er veldig fornøyd med forhåndssa­lget til disse foreløpig. De siste artistene til sommerkons­ertene slippes ganske snart.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KLAR FOR WRIGHTEGAA­RDEN: John Fogerty, mannen bak raden av hits fra Creedence Clearwater Revival spiller på Wrightegaa­rden 1. jul.
FOTO: NTB SCANPIX KLAR FOR WRIGHTEGAA­RDEN: John Fogerty, mannen bak raden av hits fra Creedence Clearwater Revival spiller på Wrightegaa­rden 1. jul.
 ?? FOTO: NTB ?? IAN ANDERSON: Jethro Tull frontmanne­n stiller på Wrightegaa­rden 12. juli.
FOTO: NTB IAN ANDERSON: Jethro Tull frontmanne­n stiller på Wrightegaa­rden 12. juli.
 ??  ?? WATEANDERS­ONIKE SCOTT OG GUTTA SPILLER 14. JULI.
WATEANDERS­ONIKE SCOTT OG GUTTA SPILLER 14. JULI.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway