Varden

Tar et oppgjør med mobbing

Victoria Andersen fra Skien har opplevd mobbing. Nå gir hun ut singelen «Monsters».

- helge.ottesen@varden.no Helge Ottesen

– Heldigvis har jeg sangen og musikken som jeg går til, når alt ser mørkt ut, sier Victoria Andersen fra Skien. Klar med singelen «Monsters».

– På «Monsters» synger jeg om de forferdeli­ge følelsene jeg har måttet takle fordi jeg har blitt mobbet. Til tider har jeg vaert langt nede og det har vaert mange tårevåte kvelder, for å si det sånn. Heldigvis har jeg sangen og musikken som jeg går til, når alt ser mørkt ut. Noen ganger er det som om jeg bare kan «synge vekk» alt det vonde for en liten stund. Musikk har vaert med meg gjennom hele oppveksten, og vaert en god følgesvenn gjennom gode og dårlige tider, forteller Victoria Andersen i en pressemeld­ing.

Kjent fra IDOL

Det unge sangtalent­et Victoria Andersen går på Hjalmar Johansen videregåen­de skole i Skien. Hun ble kjent via sin deltagelse i TV2s IDOL i fjor, hvor hun kom på en fin fjerdeplas­s. Senere har hun samarbeide­t med Aleksander Walmann og Chen. Hun synger også på den nye singelen fra Aksel & Hef.

Karakteris­tisk stemme

Varden har hørt singelen «Monsters». En ballade, akkompagne­rt på piano og synth av Audun Haave Reknes. Victorias karakteris­tiske stemme gjør budskapet hennes ekstra sterkt. Hun har selv skrevet teksten, med hjelp av låtskriver JP Paulsen. Produsent er Marx Axiak.

Singelen slippes fredag 2. juni. Lørdag 10. juni står hun på scenen under familiepro­grammet til Skien Live.

Ikke noe å skamme seg over

– Jeg har tre mål med å fortelle min historie og hva jeg har opplevd. Det første er å kunne bidra til å fjerne stigmaene rundt det å vaere et «mobbeoffer» og vise alle de som sliter med det samme at det ikke er noe å skamme seg over – det er ikke de som har gjort noe galt, forteller Victoria i den samme meldingen og fortsetter:

– Det andre er at jeg håper å motivere de som står på utsiden, og ser på at mobbing skjer, til å gripe inn og tørre å si «stopp». Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har stått midt oppi det og alt jeg har ønsket er at noen skulle si «Hei Victoria, ikke bry deg om dem, kom og sett deg med oss».

Voksne må forstå alvoret

– Det tredje er å få de voksne til å forstå alvoret og gjøre mer for å få slutt på dette. Som foreldre, som laerere eller som tilskuer har de et ansvar for å bryte inn å gjøre mer. Det gjør så utrolig vondt å høre historier hvor til og med laerere og voksne er med på å mobbe, eller gjøre ting som bidra med å slike situasjone­r forverres, forteller Victoria.

 ??  ??
 ?? FOTO: WENCHE CK-ANDERSEN ??
FOTO: WENCHE CK-ANDERSEN
 ?? FOTO: TV2 ?? PÅ SCENEN: Victoria under Idol på TV2 i fjor. Hun skal opptre under Skien Live 10. juni.
FOTO: TV2 PÅ SCENEN: Victoria under Idol på TV2 i fjor. Hun skal opptre under Skien Live 10. juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway