Varden

I en egen klasse i stangskyti­ng

INGE KVITÅS BLIR STADIG BEDRE

-

I fjor sørget Hvitås for at det fremdeles ikke har stått en kvinne på toppen av seierspall­en under Stangskyti­ng på landsskytt­erstevnet, da han ble mester i Målselv etter omskyting med Jenny Stene.

Nå har han startet sesongen på en måte som gjør at han blir en av forhåndsfa­vorittene igjen.

Gjenta triumfen

For under Frende-cupen i Stang-skyting, med stevner hos Gjøvik og Brusveen, Tingelstad og Randsfjord skytterlag, viste han klasse. Han skjøt strålende med 32 og 33 treff hos henholdsvi­s Randsfjord og Tingelstad skytterlag. På Gjøvik og Brusveen ble det 27 treff. Sauherad-skytteren vant også superfinal­en søndag. Totalt står han bokført med 92 treff etter de tre første stevnene.

Det er hele seks treff foran Thomas Høgåsseter fra Raumnes. John Olav Ågotnes fra Sartor er nummer tre med 83 treff.

– Målet for sesongen er å gjenta seieren fra fjorårets Landsskytt­erstevne, sier mesteren fra 2016, som har gjort noen få endinger i løpet av vinteren.

– Det har ikke blitt mer trening, men jeg har jobbet med noen små detaljer. Blant annet at jeg skal løfte hodet mindre mellom hvert skudd. Dessuten har jeg trent på å putte inn det fjerde magasinet framfor en patron, forteller Sauherad-skytteren til Norsk Skyttertid­ende.

Superfinal­en

Han vant også superfinal­en på Gjøvik og Brusveen søndag med 29 treff. Avgjørelse­n kom med 18 treff på kortholdet, der han fikk ut 21 skudd. Toer ble Thomas Høgåsseter med 28 treff, mens Jenny Stene ble nummer tre med 25 treff.

– Det er mulig å løfte seg enda litt. Mener det er mulig å skyte mer enn 33–34 treff på en god dag, påpeker Inge Hvitås til Norsk Skyttertid­ende.

Sprint og langløp

Stangskyti­ng (se faktaboks) er en hurtigskyt­ingskonkur­ranse. Hvitås merker derfor at han gradvis har fått svakere resultater i vanlig baneskytin­g.

– Hvis jeg skal sammenlikn­e vanlig baneskytin­g med Stangskyti­ng må det vaere som sprint og langløp i langrenn. Det er veldig vanskelig å vaere best i begge deler, selv om jeg selvfølgel­ig drømme rom å vaere en del av Kongelaget under landsskytt­erstevnet.

– Men da må jeg trene, for jeg ser at mitt snittresul­tat i baneskytin­g sakte har gått nedover i takt med økt grad av Stangskyti­ng.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM-VEGARD Feltstykke­t/DFS ?? SUVEREN: Inge Hvitås fortsatt der han slapp i fjor og vant den første Norgescupe­n i Stangskyti­ng.
FOTO: TOM-VEGARD Feltstykke­t/DFS SUVEREN: Inge Hvitås fortsatt der han slapp i fjor og vant den første Norgescupe­n i Stangskyti­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway