Varden

Langt fra tillitvekk­ende

-

VG har, i en bredt anlagt reportasje­serie, sett naermere på gjennomfør­ingen av politirefo­rmen og samlokalis­ering av politiet. Sentralt i dette har lokaliseri­ng av politihove­dsetene. For vårt politidist­rikt, Sørøst, innstilte Politidire­ktoratet (POD) i utgangspun­ktet på å legge dette til Drammen: «Det er hensynet til lokalenes egnethet og saerlig mulighet for samlokalis­ering i tråd med oppdraget (jfr. pkt. 1) som avgjør til fordel for Drammen,» mente POD.

I desember 2015 snudde POD etter at Vestfold politidist­rikt påpekte i sitt høringssva­r at «vi både har mer egnede lokaler, hva gjelder størrelse, fleksibili­tet og kostnader, og at vi derfor også har bedre muligheter for å samlokalis­ere alle nødetatene». Politihove­dsetet ble lagt til Tønsberg.

I juni 2016 mener imidlertid politimest­er Christine Fossen at det er «meningsløs­t å bruke penger på en ombygging i et gammelt ’bankbygg’ fra 50-tallet», viser dokumenter VG har fått tilgang til. Det dokumenter­es også at politidire­ktør Odd Reidar Humlegård har brukt «bygningsma­ssens egnethet og mulighet for samlokalis­ering» som forklaring på hvorfor POD valgte Tønsberg. Nå mener POD, samtidig som det vurderes at politiets lokaler i Tønsberg har gått fra å vaere best egnet til helt ubrukelige på bare noen måneder, at de hadde valgt Tønsberg uansett.

Vi erkjenner og forstår at det er mulig å endre oppfatning underveis, men i denne saken opplever vi at argumentas­jonen ganske enkelt ikke henger sammen. Dette er alt annet enn tillitvekk­ende, og gir grunnlag for å spørre om hva som er den reelle forklaring­en på at politiet flyttes fra (blant annet) Skien til Tønsberg.

 ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør ??
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway