Varden

Et nytt, viktig og grønt industriev­entyr er avhengig av at Århusbrua kommer nå

Som Varden fortalte oss i forrige måned, kan Skien få flere 100 nye grønne arbeidspla­sser dersom vi kan presentere et helhetlig og konkurrans­edyktig prosjekt hurtigst mulig.

- Eva Kise, (uavh.)

Da kan vi ikke somle med å få en tjenlig infrastruk­tur på plass! Intensjons­avtaler er inngått med grunneiere og «her på berget», er det Sandefjord og Skien som i første omgang konkurrere­r om etablering av dette gigantiske datalagrin­gssenteret. Det som planlegges i naerheten av Ulvskollen på Gulset vil i tilfelle bli det største i NordEuropa. Da er det ikke lenger et spørsmål om vi har råd til å ruste opp Hyniveien, Valebøveie­n, Are Frodesvei og Århusveien, men når vi kan komme i gang. Løvenskiol­d har 600–800 mål ledig areal med naerhet til Rød transforma­torstasjon som er Statsnetts sentralpun­kt. Vi kan altså tilby grønn, fornybar vannkraft og her har vi mektige aktører som Statkraft og Skagerak energi på laget. Vi er også attraktive blant annet for behovet for et slikt datasenter­s behov for kjøling. Prosjektgr­uppen arbeider nå med å få store aktører som Facebook og Google «på kroken», og det minste Telemark fylkeskomm­une og Skien kommune kan gjøre er å forberede en rask realiserin­g av en bedre veiforbind­else til stamveiene. Da må vi ha en Århusbru nå. Vi snakker ikke lenger bare om beboerne i Skien største bydels behov for å komme seg enkelt til arbeid og skole over Århusbra, men behovet for en god infrastruk­tur for et nytt grønt industriev­entyr i Skien og Telemark. La oss ikke fortsette med nye «gode ideer» for denne brua som vil forsinke en planproses­s frem til realiserin­g. Vi har planlagt Århusbrua i 40 år. Nå er det stor fare for å tape flere 100 arbeidspla­sser dersom vi ikke beveger oss over i realiserin­gsfasen!

Bygg Århusbrua nå!

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? HER KAN BRUA KOMME: Forfattere­n av innlegget, Eva Kise, og Thor-Herman Thorsen viser området der en mulig Århusbru kan komme fra Gulset, over Falkumelva og fram til Are Frodes vei. Bildet ble tatt i mai i fjor.
FOTO: TORE SVARVERUD HER KAN BRUA KOMME: Forfattere­n av innlegget, Eva Kise, og Thor-Herman Thorsen viser området der en mulig Århusbru kan komme fra Gulset, over Falkumelva og fram til Are Frodes vei. Bildet ble tatt i mai i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway