Varden

Storsalg i Rauland

Stein Birger Johnsen er igjen eneeier i Rauland Invest etter at partnerne har trukket seg ut.

- VINJE

Etter et knallår i fjor med overskudd på over 20 millioner kroner i Rauland Invest trekker partnerne Kai Vidar Evensen og Jarle Andengaard Hansen i Telemark Forvaltnin­g seg ut.

Tomtepris 258.000 kroner

Mens attraktive hyttetomte­r i Holtardale­n kan vaere priset til sjusifret beløp er de 77 tomtene Telemark Forvaltnin­g kjøpte før de trakk seg ut fra Rauland Invest priset til 258.000 kroner i snitt. Av disse er 48 byggeklare tomter og 29 råtomter. For feltet BFB 28 med 22 råtomter og en byggeklar, var gjennomsni­ttlig pris 189.900 kroner. Seks byggeklare tomter på feltet BFB 24 ble priset til totalt 1.698.000 kroner eller 283.000 kroner per stykk. Samlet pris for alle tomtene er 19.928.000 kroner. I tillegg kommer tre leilighete­r for 5,2 millioner slik at total kjøpesum blir 25.128.000 kroner.

Solgte til eget selskap

Kai Vidar Evensen var styreleder i Rauland Invest og Jarle Andengaard Hansen daglig leder da de solgte ut tomter og leilighete­r til sitt eget selskap i januar. Siden dette er salg mellom naerståend­e parter har Revisjonss­elskapet AS kontroller­t verdien på eiendommen og prisen. «Rimelig samsvar» mellom verdien og vederlaget var deres vurdering. Advokat Rune Junker hos Ernst & Young (EY) har bistått og både DNB Eiendomsme­gling og Telemark Takst og Byggevurde­ring har utarbeidet takster. Gunnleik Vøllestad Konsulting beregnet verdien til middelverd­ien av de to takstene. På spørsmål om ikke verdien av tomtene egentlig er langt høyere, svarer Stein Birger Johnsen:

– Et så stort antall tomter ville gitt en kraftig rabatterin­g for naermest hvem som helst. For Rauland Invest fjernes en risiko. I selskapet er det fortsatt anslagsvis 150 tomter som kan utvikles. Vi har i utgangspun­ktet en prising som ligger på 8001.200 kroner per kvadratmet­er, men noen få tomter er solgt for 2.500 kroner perm² Mange av tomtene er relativt små, og itillegg har utbyggings firmaers om tar risiko ved å kjøpe mange tomter, alltid hatt kvantumsra­batt, forteller Johnsen.

Reddet Rauland Invest

Telemark Forvaltnin­g kom inn som hovedeiere i Rauland Invest etter at Stein Birger Johnsen og medeier Erlend Follegg røk uklar. Johnsen var avhengig av nye partnere for å løse ut Follegg og for videre utbygging i Holtardale­n.

– Jeg var da i en fase hvor firmaet rett og slett kunne gå dukken, forteller han.

– Uten Evensen og Andengaard Hansen kunne det vaert over og ut for firmaet og jeg er takknemlig for at de kom inn. Planen har aldri vaert at vi skal drive firma sammen i all framtid. Vi kommer til å samarbeide, men mens jeg vil i tillegg til å vaere eiendomsut­vikler også jobbe videre med generell turisme. Mine tidligere partnere ønsker å vaere mer rene eiendomsut­viklere, sier Johnsen.

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? ALENE: Stein Birger Johnsen er igjen eneeier i Rauland Invest etter at Telemark Forvaltnin­g har trukket seg ut etter salg av 77 tomter til seg selv for 258.000 kroner per stykk.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ALENE: Stein Birger Johnsen er igjen eneeier i Rauland Invest etter at Telemark Forvaltnin­g har trukket seg ut etter salg av 77 tomter til seg selv for 258.000 kroner per stykk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway