Varden

Viking-krisen ble mye større

Strømsgods­et tok tre kjaerkomne poeng og forverret samtidig Viking-krisen kraftig med 4-2-seier i bunnkampen i Eliteserie­n.

-

Det var Eliteserie­ns to bunnlag som møttes i Drammen og mye sto dermed på spill. Etter 90 minutter kunne hjemmelage­t bokføre tre fullt fortjente poeng etter scoringer av Eirik Ulland Andersen, kaptein Jakob Glesnes og Bassel Jradi.

- Dette var fantastisk. Nå skal vi fortsette på samme måten. I dag brukte vi virkelig ballen og sparket ikke bare langt. Det ga god fotball, sa tomålsscor­er Jradi til NTB etter kampen.

Dermed gjorde mannskapet til Tor Ole Skullerud et byks på tabellen til tiendeplas­s. Tabelljumb­o Viking har på sin side seks poeng opp til Lillestrøm på plassen foran. Opp til trygg grunn skiller det ytterliger­e ett poeng.

Med 11 serieomgan­ger unnagjort begynner det dermed å se stygt ut for Ian Burchnalls mannskap. I forrige uke ble det også forsmedeli­g cupexit mot Egersund.

Presset på trener Burchnall begynner for alvor å bli massivt.

Jradi-dobbel

Mandagens oppgjør i Drammen endte i tillegg i noe som lignet en ydmykelse. Allerede etter ti minutters spill slo hjemmelage­t an tonen da Eirik Ulland Andersen gjorde 1–0 på et innlegg fra LarsChrist­opher Vilsvik.

Etter en drøy halvtime var nevnte Ulland Andersen servitør da kaptein Jakob Glesnes doblet ledelsen på litt heldig vis. Ulland Andersen skjøt et frispark i ryggen på Glesnes, som klarte å få ballen under kontroll og hamret den opp i krysset.

Så overtok Bassel Jradi scenen. Først kjørte vingen karussel med Viking-forsvaret og avsluttet kampens prestasjon med å prikkskyte inn 3–0 i lengste hjørne. Deretter fikk Jradi ballen i strålende posisjon etter et nytt godt angrep og satte enkelt inn 4–0.

Hvilte flere

Med 4–0 syntes kampen i Drammen avgjort. Godsettren­er Skullerud gjorde da flere tidlige bytter for å spare spillere til torsdagens cupkamp mot naboen Mjøndalen. Tomålsscor­er Jradi og Marcus Pedersen var to av spillerne som gikk av banen.

Resultatet ble at Viking fullstendi­g overtok initiative­t i kampen. Midtveis i omgangen reduserte Zymer Bytyqi for gjestene. Scoringen ga gjestene blod på tann, og ti minutter før slutt kom redusering nummer to ved Samuel Adegbenro. Scoringene ble en mager trøst.

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TO: Bassel Jradi scoret to ganger mot Viking på Marienlyst stadion mandag.