Varden

Lokker alltid fram Runes storform

Når Rune Almenning Jarstein skal finne storformen, er Terje Abrahamsen aldri langt unna. Nå skjerpes 32åringen til landslagss­pill.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Den tyske stjernekee­peren glemmer ikke sine røtter, og heller ikke hvem som trigger ham mest til å gjøre sitt ytterste.

– Terje er fantastisk, og jeg bruker ham hver eneste gang jeg er hjemme. Kanskje litt for mye, humrer Hertha-proffen, som i helgen giftet seg igjen med sin Hanne-Stine Bratli.

Inn i dressen

Før det rakk han en økt med keepertren­er Terje.

– Vil du at jeg skal sovne i mitt eget bryllup eller, roper Jarstein.

– Nei, du skal bare inn i dressen, humrer Abrahamsen.

Rune Almenning Jarstein ble av Bild kåret til Tysklands beste keeper, og nå er det ferie i tysk fotball.

– Tenk å gjøre dette når jeg har ferie da, sier keeperen mens Abrahamsen allerede er i gang med instruksjo­nene for neste øvelse.

Meget dyktig

– Han er meget dyktig, og jeg liker å bli trent av ham.

Det er en grunn til at Jarstein benytter seg av trenerkomp­etansen til Abrahamsen.

– Jeg er i god form nå, men jeg skal bli enda bedre. Tirsdag er det langslagsu­ttak og til den samlingen skal jeg vaere på mitt aller beste, sier han som var høyt og lavt og tidvis viste verdenskla­sse.

– Fantastisk, Rune. Se på det da, Andreas!

Abrahamsen adresserer meldingen til Odds keeper, Andreas Tangenes, som trente med Rune for første gang lørdag.

– Utrolig laererikt, mener unggutten som virkelig fikk kjørt seg.

Betyr mye

– Det er stort sett alltid noen med Terje når vi trener. Det er inspireren­de for meg å treffe keepere fra Telemark, og jeg vet at det betyr mye for dem å trene med meg også, sier Tysklandpr­offen.

Han gleder seg til landslagss­amlingen, selv om VM-eventyret er over for denne gang.

Tsjekkia er neste motstander for Rune og Norge. Kampen spilles i Oslo 10. juni. Tre dager etter er det kamp mot Sverige.

– Vi skal bruke denne samlingen til å bli enda bedre, bli bedre kjent med Lars Lagerbäck og forberede oss for framtiden, legger han til.

32-åringen har aldri vaert bedre enn han er nå, og stortrives med det.

Lørdag var han spent på to ting. Bryllupet i Skien kirke og om Borussia Dortmund vant den tyske cupen. Begge gikk Runes vei, og Hertha Berlin kommer direkte til gruppespil­let i Europaliga­en.

– Da blir det verre å møte Odd. Det er min store drøm å møte Odd i Europaliga­en, sier Rune.

Sa da er det bare for Odd å kvalifiser­e seg da.

 ??  ?? KJØRES HARDT:
Keepertren­er Terje Abrahamsen har brukt utallige treningsti­mer med Rune Almenning Jarstein. Sistfå timer før tysklandsp­roffens bryllup lørdag formiddag. – Jeg liker å bli trent av Terje, sier Rune Almenning Jarstein som i dag blir tatt...
KJØRES HARDT: Keepertren­er Terje Abrahamsen har brukt utallige treningsti­mer med Rune Almenning Jarstein. Sistfå timer før tysklandsp­roffens bryllup lørdag formiddag. – Jeg liker å bli trent av Terje, sier Rune Almenning Jarstein som i dag blir tatt...
 ??  ?? TRENTE SAMMEN: Rune Almenning Jarstein, keepertren­er Terje Abrahamsen og Odd-keeper Andreas Tangenes trente sammen.
TRENTE SAMMEN: Rune Almenning Jarstein, keepertren­er Terje Abrahamsen og Odd-keeper Andreas Tangenes trente sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway