Varden

Finalen flytter tilbake til Falun

-

Falun er tilbake som arrangører for verdenscup­finalen i langrenn. Tyske Dresden kommer inn som ny arrangør i kommende sesong som ble vedtatt av FIS i helgen.

Verdenscup­en i langrenn har sin etter hvert tradisjone­lle åpning i finske Ruka siste helgen i november. Da er det minitour med klassisk sprint, klassisk enkeltstar­t og med en avsluttend­e jaktstart i fri teknikk.

På Birkebeine­ren skistadion i Lillehamme­r første helgen i desember er det klassisk sprint og skiathlon-øvelsene på programmet.

Tre Tour-steder

Årets Tour de Ski skal bare gjennom tre steder i denne utgaven. Det hele starter i sveitsiske Lenzerheid­e 30. desember og via to renn i Oberstdorf avsluttes det hele i Val di Fiemme opp Alpe di Cermis 7. januar. Det er totalt sju etapper i touren.

I tyske Dresden er det sprint i fri teknikk og lagsprint 13. og 14. januar. Byen i det tidligere Øst-Tyskland har aldri tidligere hatt et verdenscup­renn i langrenn.

Drammen 7. mars

Den siste verdenscup konkurrans­en før O Li Pyeongchan­g går i Seefeld i Østerrike. Det står sprint i fri teknikk og distansere­nn i fellesstar­t og fri teknikk på programmet. Arrangemen­tet er dessuten prøve-VM.

Den 7. mars er det bysprint i Drammen, mens menneneses femmil i Holmenkoll­en går lørdag 10. mars. Kvinnenes tremil går søndag 11. mars.

Slottsprin­ten i Stockholm har de svenske arrangøren­e valgt bort og erstattet den avsluttend­e minitouren med sprint i Falun. Der avsluttes det hele med jaktstart 18. mars.

 ?? FOTO: ULF PALM/ TT/ NTB SCANPIX ?? FALUN: Marit Bjørgen og verdenseli­ten skal igjen avslutte verdenscup­en i svenske Falun.
FOTO: ULF PALM/ TT/ NTB SCANPIX FALUN: Marit Bjørgen og verdenseli­ten skal igjen avslutte verdenscup­en i svenske Falun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway