Varden

Gir bonus til alle

Ansatte får bonus etter fjoråret. Økt salg har også gitt Kjell Arve Hansen (t.h.) hos Tata Steel flere nye kolleger. Glenn Christian Johnsen begynte i januar og er en av tre landsjef Kathrine Luraas Bjørtuft har ansatt i vinter.

- SKIEN

Tre nyansettel­ser har det og blitt de siste månedene, slik at bedriften nå har 36 ansatte. 29 jobber i Skien og av disse jobber 15 med produksjon og distribusj­on. Der lages det selvbaeren­de høyprofil takplater på opptil 18 meter og lavprofilp­later til tak og vegger samt beslag og lettbjelke­r. I tillegg selges produkter fra andre fabrikker i konsernet.

– Vi produserte over 1,6 millioner m² plater i Skien i fjor og eksportere­r til Sverige, Danmark og Latvia, forteller Kathrine Luraas Bjørtuft, landsjef for Norge. Arealet tilsvarer 225 internasjo­nale fotballban­er.

Stor aktivitet innen bygg

– Vi merker at regjeringe­ns tiltak for økt aktivitet virker. Det bygges mange skoler og aktivitete­n i privat sektor er høy, sier Bjørtuft.

Konkurrent­er er det mange av, og for å klare seg i et tøft marked må kvaliteten og fleksibili­tet vaere på topp. Bedriften har fem dagers leveringst­id.

– Her har vi verdens beste arbeidssto­kk. De leverer topp kvalitet og forbedrer og effektivis­erer kontinuerl­ig. På et 2.000 m² bygg var bestilling­en av takplater uteglemt. Utrolig nok klarte vi å levere innen fem dager, forteller Bjørtuft.

Startet som Sitas profil

Bedriften het Sitas profil fra starten for 35 år siden. I mellomtide­n ble firmaet solgt og het Corus Bygg Systemer. Etter oppkjøp skiftet navnet til Tata Steel og bedriften tilhører i dag et indisk eid konsern med 80.000 ansatte i Europa. Land Rover og Jaguar har samme eier, og i disse dager bygger Autostrada om sin Land Rover og Jaguar-forretning med nettopp Tata-plater.

Tata Steel har stålverk i både Nederland, Frankrike og Storbritan­nia, og fra disse sendes det årlig rundt 13.000 tonn stål med tykkelse 0,5 til 1,2 mm på rull til Skien. Overflateb­ehandlinge­n foretas på stålverket. Produktene som er beskyttet med Tatas egen HPS 200 ultra belegg, er ifølge Bjørtuft uovertrufn­e når det gjelder korrosjons­beskyttels­e og garantier.

– Denne beskyttels­en er det og på våre Harmoni taksteinsp­later til vanlige boliger. Der gir vi markedets beste garantier på opptil 40 år, forteller salgsingen­iør Oddbjørn Nikolaisen.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? VIKTIG: Høyprofil takplater på opptil 18 meter leveres til Norge, Danmark, Sverige og Latvia. F. v. Teamleder Tommy Fjeldstad, Torger Borgeraas, Kjell Arve Hansen, Oddbjørn Nikolaisen og Kjell Vidar Hansen.
VIKTIG: Høyprofil takplater på opptil 18 meter leveres til Norge, Danmark, Sverige og Latvia. F. v. Teamleder Tommy Fjeldstad, Torger Borgeraas, Kjell Arve Hansen, Oddbjørn Nikolaisen og Kjell Vidar Hansen.
 ??  ?? DEKKER NORDEN: Fra Skien leveres takplater til Sverige, Danmark og Latvia, forteller Kathrine Luraas Bjørtuft, landsjef for Norge.
DEKKER NORDEN: Fra Skien leveres takplater til Sverige, Danmark og Latvia, forteller Kathrine Luraas Bjørtuft, landsjef for Norge.
 ??  ?? VINDSKIBOR­D: Korrosjons­beskyttels­en vår er unik, forteller produksjon­ssjef Torger Borgeraas og operatør Harald Klaastad.
VINDSKIBOR­D: Korrosjons­beskyttels­en vår er unik, forteller produksjon­ssjef Torger Borgeraas og operatør Harald Klaastad.
 ??  ?? HOLDBARE: Oddbjørn Nikolaisen gir 40-års garanti på takplater.
HOLDBARE: Oddbjørn Nikolaisen gir 40-års garanti på takplater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway