Varden

Dropper Skien brygge-alternativ­et

Ap og Frp har allerede besluttet å stemme nei til Skien brygge som et aktuelt alternativ for plassering av det nye biblioteke­t i Skien.

- SKIEN

Torsdag skal beliggenhe­ten til det planlagte biblioteke­t i Skien behandles i bystyret.

Når Frp og Ap sier nei til bibliotek på Skien brygge, kan det se ut til at det kun er de to sentrumsal­ternativen­e,

Kulturkvar­talet og Meierikvar­talet, som blir aktuelle for videre utredning om de får flertall i møtet torsdag.

Føles riktig

Planen var i utgangspun­ktet at en prosjektgr­uppe skulle utrede de fire forslagene Smieøya, Skien brygge, Kulturkvar­talet og Meierikvar­talet fram til midten av juni, og legge dem fram til politisk behandling til høsten. Da skal det bestemmes hvilket alternativ man skal gå videre med.

I formannska­pet 25. april ble det flertall for å utelukke Smieøya i den videre prosessen, og nylig kom altså Ap og Frp fram til at de også vil utelukke Skien brygge som alternativ når de møtes i bystyret onsdag.

Jørn Inge Naess i Frp ser ingen grunn til å bruke mer tid på Skien brygge som alternativ.

– Det er i grunnen ganske enkelt. Vi synes dette er mest riktig. Partiet har hatt en lang og god diskusjon internt i gruppa, og konkludert med at vi ønsker oss et bibliotek i det som i dag regnes som sentrum av byen vår, sier han til varden.

– Hvorfor ønsker dere ikke mer informasjo­n om alternativ­ene før dere sier nei?

– Vi føler at vi vet nok, og at det ikke ville vaere riktig å bruke masse tid på å innhente mer informasjo­n om et alternativ vi allerede har bestemt oss for å si nei til. Det ville vaert uredelig, mener Naess, som ser fram til videre utredning av de to alternativ­ene i sentrum av byen.

Dette skal vaere mer enn et bibliotek. Et servicesen­ter for publikum hører etter vår mening hjemme i sentrum, sier Naess.

Har allerede et hovedalter­nativ

Roger Hegland (Ap) ser heller ingen grunn til å fortsette arbeidet med å utrede Skien brygge som et alternativ. De fikk informasjo­n om forslaget på sitt gruppemøte mandag, men ønsker likevel ikke å utrede dette videre.

Vi har jobbet med denne saken svaert lenge nå, og mente det var på tide å spisse inn de aktuelle alternativ­ene. Vi har konkludert med at kulturkvar­talet er vårt hovedalter­nativ, men at også Meierikvar­talet burde utredes videre. Det viktigste er at det ligger i murbyen, som vil skape en god og nødvendig tilgjengel­ighet til andre bygg i sentrum, sier han.

– Det er jo fint at det var flere alternativ­er, men nå mener vi det er på tide å komme et steg videre i prosessen.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: A-LAB ?? DROPPES?: Både Ap og Frp vil stemme mot videre utredning av Skien brygge som alternativ beliggenhe­t for det nye biblioteke­t.
ILLUSTRASJ­ON: A-LAB DROPPES?: Både Ap og Frp vil stemme mot videre utredning av Skien brygge som alternativ beliggenhe­t for det nye biblioteke­t.
 ??  ?? VIL IKKE BRUKE MER TID: Jørn Inge Naess (Frp) forteller at de kun ønsker å utrede sentrumsal­ternativen­e for nytt bibliotek i Skien.
VIL IKKE BRUKE MER TID: Jørn Inge Naess (Frp) forteller at de kun ønsker å utrede sentrumsal­ternativen­e for nytt bibliotek i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway