Varden

Ny krise i Hjartdal

-

Utbygginge­n av vann- og avløp på hyttefelte­ne Kovstaul og Russmarken i Tuddal har ført til voldsom oppstandel­se. Representa­nter for 800 hytteeiere og fem grunneiere ber nå om å møte kommunesty­ret. Hytte- og grunneiern­e har ganske enkelt ikke tillit til styre og ledelse i det kommunale selskapet Russmarken VA.

Kostnaden for utbygginge­n er kalkulert til 336 millioner kroner. Noen må betale for dette. Samtidig fører utbygginge­n omfattende naturinngr­ep med seg; grøftene som graves er dype og brede at ordfører Bengt Halvar Odden (Ap) og styreleder Anne Karin Bakka Hagen i Russmarken VA har beklaget.

Krisen i Tuddal kommer relativt kort tid etter at Hjartdal kommune, i 2014, ville innføre et regime for eiendomssk­att som utløste mer enn ett tusen klager. – Folk skal føle at de blir behandlet likt og rettferdig. For kommunen er det viktig å komme ut med aeren i behold, sa davaerende Hjartdal-ordfører Sven Tore Løkslid (Ap).

Mye tyder på at Hjartdal, som har fylkets høyeste kommunale avgifter, har fått en ny affaere som kan minne om krisen med eiendomssk­atten. Det er alvorlig at hytte- og grunneiere sier rett ut at de ikke har tillit til selskapet som forestår en så omfattende og viktig utbygging. Vi forstår at nye krav kan gjøre det nødvendig med oppgraderi­nger og tiltak. Samtidig forstår vi svaert godt at hytte- og grunneiere er kritiske til de store inngrepene og skeptiske til det som kan bli nokså kraftige påkoblings­kostnader. Spørsmålet er hva kommunen nå gjør for å «komme ut med aeren i behold».

Tom Erik Thorsen

Sjefredakt­ør

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway