Varden

Flest for Århusbru

Flertallet av politikern­e i Skien vil utrede videre om en enklere Århusbru. Men de vil ikke prioritere den foran g/s-bru over Bryggevann­et.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Dersom formannska­pet og bystyret mener det samme som Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS) går dermed arbeidet videre med å teste ut forslaget i en trafikkmod­ell.

Det arbeidet vil koste 5,6 millioner kroner, og vil bringe klarhet i hva slags følger det vil få for hele reisemønst­eret i denne delen av byen, om det blir realisert.

For et år siden fikk Eva Kise (uavh.) bystyret med på å utrede en forenklet Århusbru, knyttet opp mot det eksisteren­de veinettet, og ikke, som i tidligere planer, mot et større ringveisys­tem. Utredninge­n er klar nå, og den viser at det rent teknisk lar seg gjøre å bygge dette. Det vil koste 186 millioner kroner for selve brua og 224 millioner for hele prosjektet, inklusive forbindels­e til nettet av gang- og sykkelveie­r i Lundedalen.

Trippel tvil

– Det er galskap å bruke så mye penger på dette. Jeg er i tvil om det er i tråd med målene i Bypakka. Det vil konkurrere med g/s-bru over Bryggevann­et. Det er under sterk, sterk sterk tvil går vi for en videre utredning, sa Atle Rui (V).

En annen tviler var Thor Arild Bolstad (Frp). Hans parti har hatt denne brua på sitt valgprogra­m i 30 år.

Men dette blir en dårlig løsning med en bratt bakke mellom brua og Gulset og altfor stor trafikk gjennom trange gater på Falkum, mente han. Det ble til slutt likevel bare Helga Lilleland (SV) som stemte for å legge hele saken til side. Hun begrunnet det med at andre bypakkepro­sjekter bør prioritere­s foran dette. Det gjelder blant annet Landmannst­orget, Moflatakry­ssene og g/s-brua over Bryggevann­et.

Foran Bryggevann­et

Tomas Bakken (Bypartiet) la fram forslag om at videre utredning om Århusbrua bør inkludere utbedringe­r også på Jernverksv­eien, Hyniveien og Valebøveie­n, samt at man bør vurdere om Århusbrua kan bygges så sterk at den kan tåle en framtidig bybane. Han foreslo også å prioritere den foran brua over Bryggevann­et. Ingen av disse forslagene fikk flertall.

– Skal vi få gjennomgan­gstrafikke­n ut av sentrum må vi ta noen grep. Dette er ett av dem. Men om det er det rette grepet, vil utredning videre vise, sa utvalgsled­er Knut Einar Aas (Ap).

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? SKEPTIKERN­E: Atle Rui (V), Kenneth Berg (V) og Helga Lilleland (SV) er alle skeptiske til den planlagte Århusbrua. Men kun Lilleland stemte for å si nei til videre utredning av veiprosjek­tet.
FOTO: TORE SVARVERUD SKEPTIKERN­E: Atle Rui (V), Kenneth Berg (V) og Helga Lilleland (SV) er alle skeptiske til den planlagte Århusbrua. Men kun Lilleland stemte for å si nei til videre utredning av veiprosjek­tet.
 ??  ?? ENTUSIASTE­NE: Eva Kise og Thor-Herman Thorsen på stedet der Århusbrua kan komme.
ENTUSIASTE­NE: Eva Kise og Thor-Herman Thorsen på stedet der Århusbrua kan komme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway