Varden

Reiser dit du vil med kona og bamse

Ingemar Bråten tar med seg kona Mary og bamsen «Charlie» og reiser dit du vil. De reiser Norges rundt i påvente av jorda-rundt-reisen, som han har lovt kona.

- BØ Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

«Charlie, frua og gubben på tur 2017» er en facebook-basert reise for Ingemars langtidssy­kmeldte kone.

– Vi må ha det moro så lenge vi lever og ikke ta oss selv så høytidelig, sier bøheringen som til daglig er administre­rende direktør i Østlandske vei- og betong.

Nå vil han reise rundt dit de blir invitert, og framsnakke hjembygda Bø, og alle steder der han kommer

Ut på tur

Frua har ikke vaert helt i toppform dem siste årene, og det blir fort til at hun sitter hjemme alene på dagtid mens gubben er på jobb.

For et par år siden fortalte jeg henne at om det kom tider og anledninge­r vil jeg ta henne med verden rundt og reise et halvt års tid. Vi har alt sett en del av verden, men mye er fortsatt usett ...

Som en liten start på dette vil jeg ta henne med tilfeldige plasser i Norge, for Norge er verdens flotteste land å feriere i, ja om solen skinner og det er varmt, og i løpet av juli 2017 vil vi gjennomfør­e denne turen. Og hvor, det er det alle dere der ute som skal bestemme, skriver han på facebook.

– Det kan vaere hva som helst, hvor som helst, Ikke noe er planlagt ennå, sier Ingemar Bø.

Enslagsrut­e

Foreløpig har han bare en skisse til en reiserute, som han kan ta avstikkere fra. Den går ned til Sørlandet og opp Vestlandet, og videre med bil nordover til Tromsø. Fra Tromsø flyr de til Mehamn. Der har de allerede fått en invitasjon.

– Vi er invitert dit av en som har familie i Bø, og til Nodeland i Vest-Agder av en utflytta bøhering, sier Ingemar. Så skal de innom søsteren hans i Fauske, men ellers er det fritt fram

– Hvis turistsjef­en i Fosnavåg ringer tar vi gjerne en tur dit, sier Ingemar Bråten.

Skriver underveis

Underveis skal han legge ut bilder og omtale de stedene og de menneskene han treffer på facebooksi­den sin.

Dette er heller ikke snakk om noen dugnad, vi vil betale for alt selv, både opphold mat og drikke. Vi vil bare treffe dere, dere som tør å by på dere selv, som heller smiler enn sutrer, og kanskje som meg, mener at deres by eller bygd er verdens beste sted å bo. Finner vi dere der ute? Vi venter på en invitasjon fra akkurat ditt sted! Gjerne fra snekkeren, bonden eller turistsjef­en som vil sette sitt sted på kartet, skriver Bråten på turens facebooksi­de.

Han skal utstyre bilen med logoen for turen, et bilde av han, kona og bamsen Charlie under et revynummer på Folkestadr­evyen i Bø.

Den gule bamsen

Den gule bamsen Charlie kaller Ingemar sitt alter ego, han er den delen av Ingemar Bråten som sier ting rett ut, og ikke tar seg selv så selvhøytid­elig. En ganske stor del av den ellers så seriøse entreprenø­ren.

– Vi er vel på en god dag litt sprø alle tre, fint om dere også er det, skriver han på Facebook.

Han og kona reiser mye, de har feriehus i Thailand, og selv ukependler han til Kløfta. Om sommeren pleier de derimot ikke å reise vekk.

– Da er vi i Bø, det er så fint her om sommeren. Vi bor bare 200 meter fra Sommarland, og har åpent hus for barn og barnebarn om sommeren. Men i år legger vi nøkkelen under matta og drar, sier Ingemar.

De tre tenker å ta turen fra begynnelse­n av juli.

 ??  ?? UT PÅ TUR: Bamsen Charlie, Ingemar Bråten og kona Mary, fra et revynummer på Folkestadr­evyen i Bø. Dette bildet skal han brukte som logo på bilen når de reiser Norge rundt.
UT PÅ TUR: Bamsen Charlie, Ingemar Bråten og kona Mary, fra et revynummer på Folkestadr­evyen i Bø. Dette bildet skal han brukte som logo på bilen når de reiser Norge rundt.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway