Varden

Spinnville forhold

Lekebutikk­ene er i stor grad utsolgt for produktet over hele landet. Fidget spinners er ungenes nye favoritt.

- SKIEN Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Glem jojo. Det var jo noe vi dreiv med på 80-tallet. Nå er det «Fidget spinner» som gjelder på gata og i skolegårde­n.

Ifølge Wikipedia ble spinneren laget for å vaere et stresslind­rende leketøy til hjelp for personer med for eksempel ADHD, autisme eller angst, men i dag er det altså noe «alle» plutselig skal ha.

Det er allerede laget en rekke forskjelli­ge utgaver av produktet, som leveres ulike farger og fasonger, med og uten LED, og ifølge Teknikkmag­asinet kan man til og med få den med innebygget bluetooth-høyttaler.

Tidlig ute

I det klokka ringer ut til storefri på Gjerpen barneskole tar det ikke mange sekundene før spinnere i ulike varianter dukker opp på lekeplasse­n.

Sjuendekla­ssingene Tarjei Vestgård og Jack Dixon har hatt den i noen dager. Femteklass­ingen Even Juul Tormodsgar­d fikk den allerede for en god stund siden. Felles for dem aller er at de er fullstendi­g hekta. – Det er så deilig å holde på med, ler Tarjei.

– Det er mye morsommere enn jojo, forklarer Jack, som understrek­er at han vet at den egentlig er utviklet for å finne roen. Om det har akkurat den effekten er han imidlertid litt usikker på.

– Vi blir ikke mindre aktive, for å si det sånn!

Laereren til Tarjei og Jack, Øydis Strandgård, bekrefter at trenden har kommet til klasseromm­et for alvor, og at det dukket opp for noen uker siden. Hun tipper at de fleste av gutta i 7A eier en spinner.

Hun synes ikke det er noe problem, men må vaere litt streng innimellom.

– Den hører jo ikke hjemme i undervisni­ngen.

Tomt i hyllene

Lekebutikk­er Varden har vaert i kontakt med, forteller at det populaere produktet går som varmt hvetebrød, og at det nå naermest er umulig å oppdrive lokalt eller nasjonalt. Det er ganske enkelt utsolgt.

– Det er helt ellevilt hvor populaert dette har blitt, sier butikksjef i Toys R Us i Porsgrunn, Toni Napierala.

– Det skjedde egentlig litt over natta, og daglig er det mange kunder som kommer innom ene og alene for å kjøpe produktet. Vi har heldigvis nye forsyninge­r på vei!

 ??  ?? MORO FOR UNGA: Tarjei Vestgård og Jack Dixon har hatt den i noen dager. Femteklass­ingen Even Juul Tormodsgar­d (t.v) fikk sin Fidget spinner allerede for to måneder siden.
MORO FOR UNGA: Tarjei Vestgård og Jack Dixon har hatt den i noen dager. Femteklass­ingen Even Juul Tormodsgar­d (t.v) fikk sin Fidget spinner allerede for to måneder siden.
 ??  ?? MANGE MULIGHETER: Jack Dixon viser hvordan det skal gjøres. Fidget spinner er populaert i skolegårde­n på Gjerpen.
MANGE MULIGHETER: Jack Dixon viser hvordan det skal gjøres. Fidget spinner er populaert i skolegårde­n på Gjerpen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway