Varden

Dokken vet hva som skal til

Norges femte beste lag venter på motsatt side. Notodden-trener Kenneth Dokken gleder seg, men vet at det er klare betingelse­r for å få det gøy.

- NOTODDEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

I alle fall på den måten som kan gi Notodden en plass i riksdekken­de overskrift­er etter onsdagens cupkamp.

– Skal vi få til en kamp som lever, er det et par ting defensivt som vi er helt avhengig av å få til å fungere, understrek­er Dokken, og forteller hvilke:

– Som Stabaek framstår er det ett av Norges beste lag, med spillere som fotballmes­sig er individuel­t gode. Da blir det veldig viktig at vi står godt en mot en begge veier.

Dessuten er det ikke anledninge­n for å ha den fryktede strekken i laget, forsikrer NFKsjefen.

Er nøkkelen

– Vi kan ikke gi dem rom å boltre seg i, så her blir det helt avgjørende å levere som lag. Det er nøkkelen, slik jeg ser det.

At det framover må gå kjappere enn vanlig med både tempo og ballbehand­ling, sier seg selv, tilføyer treneren.

– Presset må vi variere. Får de ha ball i 90 minutter, og bearbeide oss, blir det nok tungt etter hvert.

14 igjen

Dokken snakker ikke om cupskrell. Han minner om at det fortsatt er 14 eliteserie­lag igjen i cuprundene, og at statistikk­en taler i retning av at overraskel­sene blir faerre utover i rundene.

– To 2. divisjonsl­ag har slått ut elitemotst­and. Det viser at det selvsagt er mulig.

– Er prestasjon­en viktigere enn utfallet?

– Det kan variere. Man kan vinne kamper uten å vaere spesielt fornøyd med prestasjon­en, og omvendt.

Unødvendig blackout

– For oss er utgangspun­ktet at vi uansett gleder oss, sier treneren for laget som kommer fra en nedtur i vest – etter en god periode i forkant.

– De fire i forkant av Fanakampen var solide og bra. 1. omgangen mot Fana var også bra, men så gikk vi på en helt unødvendig blackout i ti minutter etter pause. Det er historie nå.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? GLEDER SEG: Notodden-trener Kenneth Dokken gleder seg til å måle krefter med eliteserie­laget Stabaek i Idrettspar­ken onsdag.
FOTO: BJØRN BORGE GLEDER SEG: Notodden-trener Kenneth Dokken gleder seg til å måle krefter med eliteserie­laget Stabaek i Idrettspar­ken onsdag.
 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? MÅLTJUV: Toppscorer Ohi Omoijuanfo spilte forrige cuprunde for Stabaek, og kan bli en utfordring for NFK-forsvaret i onsdagens kamp.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX MÅLTJUV: Toppscorer Ohi Omoijuanfo spilte forrige cuprunde for Stabaek, og kan bli en utfordring for NFK-forsvaret i onsdagens kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway