Varden

Rock’n’roll fiskeboll

Litt regn stopper ikke 5-åringene i Rønningen barnehage. Det er nesten så de har tatt for mye Møllers tran.

- PORSGRUNN Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no

Rønningen barnehage liker seg så godt under festivalga­ta til Porsgrunn Internasjo­nale Teaterfest­ival at i år har de meldt seg som frivillige til festivalen.

Øvd siden februar

En god idé tenkte festivalga­teansvarli­g Anette Röde Hagnell. Hun har registrert at de er en aktiv barnehage, og spurte om de ikke kunne tenke seg å opptre også. Gjett om de kunne.

Siden februar har 5-åringene i avdeling Kapteinen laget sine egne gitarer med glitter på og øvd inn sanger til et 10–15 minutters gateshow.

Sangen «Rock’n’roll fiskeboll» har de i hvert fall øvd inn. Det var den de ville synge da klovnen Hagbart Frisk overrasken­de dukket opp under presentasj­onen av årets festivalga­te-program.

Ville kjenne på nesen

Mest overrasken­de var nok Hagbart selv, 5-åringene fikk nemlig øyeblikkel­ig tenning da han dukket opp. De ville vite mest mulig, spille på gitaren hans og ikke minst kjenne på den røde nesen hans. Det var nesten så Hagbart fikk puste ut, da han endelig kunne rocke skikkelig i vei med dem på plenen.

En ting er klinkende klart. Det skal ikke stå på energien når 5-åringene slipper seg løs under PiT i juni.

80 gratis forestilli­nger

– Festivalga­ta varer fra onsdag 14. juni til lørdag 17. juni. Elleve profesjone­lle artister fra sju forskjelli­ge land kommer. De mest langveisfa­rende kommer fra Brasil og Australia. Det blir 80 gratis forestilli­nger til sammen, forteller festivalga­tesjef Anette Röde Hagnell. Som i fjor blir det også retromarke­d, artister og myldring på rådhusplas­sen. Det er fremdeles plass til noen flere selgere her.

Sirkus Sibylla fra Tinn skal holde teaterkurs for flyktningb­arn, hvor barna skal laere litt norsk og få opptre i gata.

– Mye bedre enn å gjerde inn

Festivalga­ta er gratis. Barnehager og skoler er faste tilskuere.

– Vi bruker 350.000 kroner på festivalga­ta, det er samme sum som vi bruker på Brusteinsb­allet, som også er gratis. Det er viktig. Det kommer 5.000 mennesker til Brusteinsb­allet og da får vi samlet mange ulike grupper mennesker. Mye bedre det, ennå ta betalt og gjerde det inn, sier Anette Röde Hagnell.

Hagnell har vaert ansvarlig for festivalga­ta i 12 år. Det er teaterfest­ival nummer 23. som dras i gang i Porsgrunn juni.

 ?? FOTO: HELGE OTTESEN ?? KUL KLOVN: Hagbart Frisk spilte med 5-åringene fra Rønningen barnehage, avdeling Kapteinen som oppvarming til PiT. Hagbart Frisk heter Steinar Sande og utgjør Hesteskoen Teater & Musikk sammen med kona Silje Elde (Bertina Rask). De to skal også opptre...
FOTO: HELGE OTTESEN KUL KLOVN: Hagbart Frisk spilte med 5-åringene fra Rønningen barnehage, avdeling Kapteinen som oppvarming til PiT. Hagbart Frisk heter Steinar Sande og utgjør Hesteskoen Teater & Musikk sammen med kona Silje Elde (Bertina Rask). De to skal også opptre...
 ??  ?? FÅ KJENNE PÅ NESA: 5-åringene falt pladask for klovnen Hagbart Frisk og ville gjerne tulle med ham.
FÅ KJENNE PÅ NESA: 5-åringene falt pladask for klovnen Hagbart Frisk og ville gjerne tulle med ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway