Varden

Seks hester klare for Oslo

-

Startfelte­t til neste helgs Oslo Grand Prix er i ferd med å fylles opp. I øyeblikket har seks hester fått klarsignal og takket ja til invitasjon­en.

Tre av de seks hestene er norskeide.

Tittelfors­varer Your Highness og Gøran Antonsens stjernetra­ver Lionel har lenge vaert klar for løpet med halvannen million kroner til vinneren. Tidligere i vår fikk også den franske stjernetra­veren Aubrion de Gers grønt lys. Den har vunnet åtte av sine ni siste løp.

Danske Takethem og Sverige-trente DD’s Hitman var begge på start i Elitloppet i Stockholm sist helg, uten å nå helt opp da millionene skulle deles opp. Til Oslo kommer begge på jakt etter revansje. DD’s Hitman kvalifiser­te seg riktignok for finale på Solvalla, men endte der sist av de åtte hestene.

Kretsen rundt Fredriksta­dtraveren B.B.S. Sugarlight håpet i det lengste på billett til Elitloppet, men måtte nøye seg med plass i Sweden Cup på Solvalla. Der viste til gjengjeld traveren til Fredrik Solberg så god form at billetten til Oslo Grand Prix ble sikret.

– Vi fikk invitasjon­en tirsdag morgen, og det var jubel både hos meg og de to øvrige eierne da OGP-plassen var klar. Jeg synes det er en aere å få ha med hest der – attpåtil for fjerde gang, sier Solberg til rikstoto.no.

På Solvalla var svenske Peter Unterstein­er tilbake som kusk bak B.B.S. Sugarlight etter at Vidar Hop hadde skjøttet den jobben i de foregående startene. Fredrik Solberg varsler nå at Unterstein­er er førstevalg­et også under Oslo Grand Prix.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KLAR: Tittelfors­varer Your Highness skal forsvare tittelen under oslo Grand årix.
FOTO: NTB SCANPIX KLAR: Tittelfors­varer Your Highness skal forsvare tittelen under oslo Grand årix.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway