Varden

En ekte hyttebåt

Eller er det kanskje mer enn husbåt? Arild Andersen har det som plomma i egget uansett betegnelse.

- SKIEN ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

«Flåtan» er dens navn og på Nordsjø flyter den. Eier og bygger Arild Andersen ser ikke bort fra at den også kan få saltvann i propellen.

Speider du utover Norsjø ved ulike anledninge­r, kan du komme til å se noe som er aldeles nytt for året. «Flåtan», som Arild Andersen kaller sin nyskapte farkost, er nemlig lett å få øye på når den putrer av gårde innenfor synsrekkev­idde. Her snakker vi båt som skiller seg ut, eller var det hytte?

Har brukt et år på byggingen

– Jeg har fått noen bemerkning­er ja, humrer Andersen som er mannen bak design så vel som bygging av den oppsiktsve­kkende farkosten. Selve byggingen satte Andersen i gang med i fjor sommer. I disse dager er «Flåtan» bruksklar. – Hvordan kom du på ideen? – Det er egentlig en guttegreie fra gammelt av samtidig som jeg har hatt store båter tidligere – helt opp til i våres. Men nå har jeg ikke kropp til å ligge og skru på motorer mer. Jeg kom over en husbåt på Akkerhauge­n. Men syntes ikke den var noe å satse på. Da tenkte jeg, nei pokker! Jeg bygger ny, sier Arild Andersen til Varden.

Bygget etter eget hode

Som tenkt, så gjort. Andersen skaffet seg det som trengtes til byggingen. Så satte han i gang.

– Hvordan fungerer konstruksj­onen?

– «Flåtan» flyter på seks svaere plastrør. De to siste fikk jeg lurt under’n i våres. Nå flyter «Flåtan» ypperlig, forteller Andersen.

– Hva hvis det er mye vind og godt med bølger?

– Jeg har ikke prøvd den i noe voldsom vind ennå. Men Kristi himmelfart­sdag var jeg på tur oppover langs Norsjø. Den lå greit da. Så jeg skal da ut i større bølger enn det, erklaerer husbåtskip­peren med krav om å bli trodd.

Ingen speedbåt

«Flåtan» drives av en 9,9 hestekreft­ers påhengsmot­or. Andersen lover at husbåthytt­ta aldri vil vaere i naerheten av å bryte noen fartsgrens­er på vannet.

– Jeg kan tenke meg at toppfarten er fem knop, sier Andersen. Inne i farkosten er det overnattin­gsplass til to med mulighet for gjesteseng. Egen kjøkkenavd­eling med kokeappara­t og kjøleskap er naturligvi­s på plass. Toalett fins også.

– Hva tenker du om sommeren?

– Det blir turer på Norsjø, men det hadde nå vaert moro å ta den ut til kysten også ...

 ??  ??
 ??  ?? FLÅTE OHOI: Arild Andersen fra Skien har bygget husbåten som foreløpig går under navnet«Flåtan». Den oppsikts-
FLÅTE OHOI: Arild Andersen fra Skien har bygget husbåten som foreløpig går under navnet«Flåtan». Den oppsikts-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway