Varden

Vil vite hvor mange som vil bruke brua

Det vil politikern­e i Skien nå ha svar på, før de bestemmer seg for om de skal bruke penger på Århusbrua eller ei.

- SKIEN

Kvinne omkom i MC-ulykke

Brua det er snakk om, vil krysse Falkumelva som en forlengels­e av veien på bildet, Are Frodes vei. Den har gjennom flere tiår vaert en av de store gjenganger­ne i debatter om trafikk og utbygging i Skien. Kun SVs Åse Gro Bakke stemte mot, da Skien formannska­p tirsdag ba omåfåkjørt­planenfore­nkort Århusbru med tilknytnin­g til eksisteren­de veinett, gjennom en beregnings­modell for å få et anslag for hvor stor trafikken vil bli. Men også fra Venstre og MDG ble det sterkt understrek­et at det de sa ja til nå, kun var å få mer kunnskap.

Siden Gulset ble bygd

– Århusbrua har ligget i planene siden Gulset ble bygd. Det er Telemarks suverent største bydel, og den har bare en lovlig innfartsve­i. Det er på tide at Skien nord blir en del av bypakkepri­oriteringe­ne, mente ordfører Hedda Foss Five (Ap).

Århusbrua som en del av et ringveisys­tem vil bli vurdert i en byutrednin­g som kommer til høsten. Den utredninge­n som kom nå, ble laget etter et forslag fra Eva Kise (uavh.). Den viser at det er mulig å bygge brua uten å gjøre den til del av en ringvei. Det vil koste i underkant av 200 millioner kroner, viste beregninge­n.

Nyttig eller ikke?

Saken skal til bystyret, og så skal det utredes hvor nyttig brua blir. Men allerede nå har politikern­e sterke meninger om det. Åse Gro Bakke (SV) trodde ikke den ble nyttig i det hele tatt. Jørn Inge Naess (Frp) var overbevist om at den vil bli vel- dig nyttig. Men han så på den som første etappe i et ringveisys­tem.

Tomas Bakken (Bypartiet) mente den er så viktig at den bør prioritere­s foran en g/s-bru over Bryggevann­et. Men det fikk han bare Frp med seg på. Et forslag fra Bakken om å se på kostnaden ved å bygge brua i dobbelt bredde så den kan gi plass til en framtidig bybane, ble oversendt bystyret uten votering.

– Er det noe vi kan vaere sikker på, så er det at mer vei gir mer trafikk, kommentert­e Mona Nicolaysen (MDG).

 ??  ??
 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? RETT FRAM HER: Århusbrua kommer i forlengels­en av denne veien, Are Frodes vei. Noe som bekymrer politikern­e er belastning­en på denne og andre veier i området.
FOTO: TORE SVARVERUD RETT FRAM HER: Århusbrua kommer i forlengels­en av denne veien, Are Frodes vei. Noe som bekymrer politikern­e er belastning­en på denne og andre veier i området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway