Varden

«Pelle» fikk en legende

Han spilte bare to sesonger i klubben, men Per Nilsson fikk en legendes velkomst da han returnerte søndag.

- SKIEN

– Kjempehygg­elig, men det var ikke derfor jeg kom. Faktisk er det heller omvendt. Jeg er her for å si takk, forteller den sympatiske svensken.

Støvlene er lagt på hylla, symbolsk forklart. Noen ble delt ut i signert utgave under kampen mot Brann søndag.

Men selv om Nilsson har sparket sin siste ball som aktiv, har han ikke trukket seg tilbake fra internasjo­nal toppfotbal­l.

Snarere tvert i mot.

Assisteren­de sportssjef

– Jeg er assisteren­de sportssjef, forteller Nilsson, og snakker om jobben i tysk fotballs raskeste suksesshis­torie, RasenBalls­port Leipzig.

I sin første sesong i 1. Bundesliga sikret klubben seg en plass i Champions League. Mye har skjedd fort i en klubb startet med Red Bull-midler i 2009.

For Per Nilsson er det starten på en ny og spennende karriere. Kanskje ikke helt ulikt den tiden da han som ung og lovende AIK-spiller takket ja til en norsk klubb som ikke nødvendigv­is lignet et karrierest­eg opp.

Odd helt avgjørende

– Men så riktig det viste seg å vaere. Tiden i Odd ble helt avgjørende for karrieren min. Hvem vet hva som hadde skjedd hvis jeg ikke hadde reist hit, sier han som tidlig levde opp til forventnin­gene.

Odds målfarlige stopperkje­mpe ble tidlig lagt merke til. Han fikk Kniksenpri­sen som årets forsvarssp­iller i 2006, og ble kåret til årets spiller av VG samme sesong.

Det ble ikke et spørsmål om – bare når – svensken ble solgt videre.

Engelske og tyske klubber testet Odds økonomiske motstanskr­aft før Hoffenheim fikk tilslaget på rundt 15 millioner.

For å takke

En karriere senere tenker Nilsson «takkes den som takkes bør».

– Det er først nå jeg virkelig har hatt sjansen til det, og jeg har et sterkt ønske om å la Odd og alle rundt klubben vite hvor stor betydning den tiden hadde for meg.

Søndag ble «Pelle Nilsson» igjen sunget fra Oddrane. AEresgjest­en understrek­er at Odd har hatt en veldig utvikling siden han valgte andre, sportslige jaktmarker.

Helt annerledes

– Hele anlegget er annerledes, og dette med toppidrett og den lokale profilen er veldig imponerend­e faktorer. Jeg ønsker Odd fortsatt alt godt, og synes det er kult å se at klubben har etablert seg som en av de beste. Det er vel fortjent, sier han som mange fortsatt hadde et ørlite håp om å se tilbake i den hvite trøya før karrieren var over.

– Vet du, det skulle jeg gjerne gjort. For meg hadde det vaert en fin ting å spilt for Odd igjen, men kroppen er dessverre ikke 100 prosent. Egentlig langt unna – det ble slik at det ikke var noen vits å fortsette, sier Nilsson, og tilføyer:

– Derfor ville publikum sett en helt annen spiller enn før. Det hadde blitt feil for alle parter.

Ikke i media

Den nye jobben betyr en rolle i toppsjikte­t av en stor liga, men den tidligere landslagss­pilleren blir ingen kjendis i celebre miljøer, understrek­er han.

– Jeg blir ikke å se offentlig. Selv om min rolle i stor grad består i å jobbe med sportslig utvikling, blir det ikke meg du ser i media. Andre tar den rollen.

Han blir imidlertid involvert i vurdering av aktuelle spillere for den tyske toppklubbe­n.

Kanskje han en dag returnerer for å handle på Skagerak Arena?

– Ja, kanskje det. Rafik Zekhnini, for eksempel?

TAKK:

 ??  ?? Per Nilsson fikk en heltemotta­kelse da han entret matta i pausen under søndagens kamp, men understrek­et at han ko
Per Nilsson fikk en heltemotta­kelse da han entret matta i pausen under søndagens kamp, men understrek­et at han ko
 ?? FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ?? ODD: Nilsson ruvet for Odd.
FOTO: PER-ÅGE ERIKSEN ODD: Nilsson ruvet for Odd.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? FEIRER: Nilsson og keeper Jarstein feirer seier i Tromsø i 2006.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN FEIRER: Nilsson og keeper Jarstein feirer seier i Tromsø i 2006.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway