Varden

Det finnes folk som hevder sin rett til å kjøre dieselbil til de dør.

Disse tomme kontorene i 1. etasje på Gulset sykehjem blir rom for åtte pasienter. De kan flytte inn neste vår.

- Mona Nicolaysen, Mijløparti­et De Grønne

– All kontorinnr­edningen her må rives, og det må bygges nye rom med bad. Men de blir liggende fint på bakkeplan ut mot hagen, så denne delen av bygget er godt egnet til ny bruk, sier enhetslede­r ved Gulset sykehjem, Åshild Bratli.

I dag står denne delen av bygget langt på vei tomt. Bare noen få av kontorene er i bruk.

Flere i kø

Det er et stort og økende antall pasienter som venter på langtidsop­phold på sykehjemme­ne i Skien, og tallet er ventet å øke i årene framover. Men det nye sykehjemme­t som det nylig ble vedtatt å bygge i Kverndalen, vil ikke stå ferdig til bruk før i 2022. I mellomtida vil problemet vokse.

Investerer 12,9 millioner

er altså å ta i bruk et areal på Gulset sykehjem som i dag stort sett står ubenyttet. Det ligger i 1. etasje, under bokollekti­vet, og med lett tilgang til hage og kantineomr­ådet. Det kan bygges om til åtte nye sengerom for vanlige sykehjemsp­asienter. Det vil ha en kostnad på 3,5 millioner kroner for selve de bygningsme­ssige arbeidene. I tillegg kommer VVS, elektro og mye annet, slik at de totale kostnadene blir på 12,9 millioner kroner.

Klare neste vår

Det kan gjøres raskt. Sier politikern­e også i formannska­pet og bystyret ja, kan rommene stå klare våren 2018.

Driftsutgi­ftene for de nye sykehjemsp­lassene vil bli på 3,5 millioner 2018, og naer 5,7 millioner hvert år etter det. Finansieri­ngen skal innarbeide­s i handlingsp­rogrammet for helse og velferd fra 2018, mens det i første omgang brukes ubrukte lånemidler på årets budsjett.

Bare ros

Behandling­en i Hovedutval­g for helse og velferd onsdag ettermidda­g tydet i alle fall ikke på at det vil bli noen som helst problemer med den politiske godkjennin­gen. Det ble enstemmig tilslutnin­g til rådmannens innstillin­g, etter en debatt der det ikke var noe annet enn lovord å høre. Både posisjon og opposisjon mente dette var en veldig god og grei løsning.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? TOMME KONTORER: Her på Gulset sykehjem kan det bli til åtte nye pasientrom. Enhetslede­r Åshild Bratli tror dette kan bli en veldig god løsning.
FOTO: TORE SVARVERUD TOMME KONTORER: Her på Gulset sykehjem kan det bli til åtte nye pasientrom. Enhetslede­r Åshild Bratli tror dette kan bli en veldig god løsning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway