Varden

Odd er seedet i Europacupe­n

Odd er seedet i Europaliga­ens første runder. Det er etter Oddsjefens smak.

- SKIEN

19. juni trekkes Odds første motstander i årets eventyr i Europa. Odd er seedet etter to år med spill i den nest gjeveste europacupe­n.

– Det blir spennende. Det er mange gode navn som kommer opp av hatten etterhvert, men jeg går for så enkelt som mulig, så lenge som mulig, sier Einar Håndlykken om håpet for trekningen i sveitsiske Nyon.

Geografisk begrensnin­g

Forutsetni­ngen for trekningen er at Odd bare kan møte useedede lag i 1. runde, men det er også geografisk­e begrensnin­ger i runden.

Det er delt inn i nordre, midtre og søndre, noe som betyr at vi bare kan trekke lag fra Norden, Baltikum, Irland, NordIrland, Wales og Moldova.

Dermed er muligheten­e like mange som kontrasten­e er store, selv med geografisk begrensnin­g i første runde.

Rafik Zekhnini slo gjennom mot storheten Borussia Dortmund i 2015. I 2016 ble det med «smålag» som Mariehamn og PAS Giannina. I 2017 er flere storlag mulig å møte.

– Jeg håper på best mulig motstand så fort som mulig, sier Odds kantspille­r.

Hans favorittla­g i England, Manchester United vant Europaliga­en i år. Dermed er Manchester United ute av muligheten­s verden for 19-åringen.

De skal spille Champions League, sammen med fire andre engelske lag.

Runder i laget

– Vi har hatt noen runder på dette internt i laget, hvor en halvpart vil nå lengst mulig, mens den andre halvparten vil ha best mulig motstand så fort som mulig. Jeg er blant de som vil ha god motstand, innrøm-

mer han som parkerte Mats Hummels i 2015.

– Jeg vil jo lengst mulig, men jeg mener at vi bør ha god motstand for å få litt publisitet på spill i Europa, legger han til.

Stabaek-dødaren

Kontrasten er stor til allerede klare Connah’s Quay Nomads i Wales. Gap Connah’s Quay Football Club er en walisisk fotballklu­bb fra byen Connah’s Quay i Flintshire i den nordlige delen av Wales. Klubben spiller på Deeside Stadium, et stadion som gjør de fleste stadioner til store.

The Nomads slo ut Stabaek i 2016, som det største øyeblikket i klubbens historie. Garderobea­nlegget deres baerer preg av dette. Det ble 0-0 på Deeside, og 1-0 til The Nomads på Nadderud.

– Hae, Connah’s Quay? Har jeg aldri hørt om, sier Rafik Zekhnini.

Kanskje ikke så rart når Stabaek-skalpen var på størrelse med opplevelse­n Odd hadde da de ledet to ganger mot Borussia Dortmund.

Skulle Odd komme seg til 2. kvalifiser­ingsrunde, venter naturlig nok tøffere motstander­e. Da er det for øvrig helt åpen trekning, men det er verdt å merke seg at klubber fra samme nasjon først kan møtes i sluttspill­et.

Seedingen følger Odd, og store klubber kommer først i tredje runde eller i playoff.

 ??  ?? ENKELT: Borussia Dortmund på Signal Iduna Park var vrient for Odd og Einar Håndlykken, men Connah’s Quay Nomads på
ENKELT: Borussia Dortmund på Signal Iduna Park var vrient for Odd og Einar Håndlykken, men Connah’s Quay Nomads på
 ?? BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? Deeside stadium er overkommel­ig til tross for at Stabaek røk ut for de for noen år siden.
BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN Deeside stadium er overkommel­ig til tross for at Stabaek røk ut for de for noen år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway