Varden

Kjetil fikk 20 av 21 mulige seksere

Her er Kjetil Norheim (18) fra Siljan. Han har gjort det få har gjort ham etter. Ved avslutning­en på Skien videregåen­de skole gikk han hen og fikk toppkarakt­eren seks i 20 fag. I det 21. faget, kroppsøvin­g, måtte han nøye seg med en firer.

- ▶ SILJAN

Siljans gløggeste gutt satser på en framtid som siviløkono­m.

Han søker seg til Handelshøy­skolen i Bergen og kan vel bestille hybel allerede. Det er saerlig i realfagene Kjetil har sin styrke og han liker best matematikk, fysikk og kjemi. Det sies at dette er en vanskelig kombinasjo­n, men det ser ut til å ha gått greit for Kjetil.

– Jeg bruker i gjennomsni­tt en til to timer på leksene hver dag, men da jobber jeg effektivt uten musikk eller støyende ting i bakgrunnen. Dessuten er det mulig å arbeide mye med disse fagene på skolen, sier Kjetil.

– I kroppsøvin­g er det vanskelig å få seks i standpunkt. De fleste ligger på rundt fire. Jeg fikk fire takket vaere teorien i kroppsøvin­g, de fysiske prestasjon­ene mine var ikke fullt så gode.

Kjetil syntes ikke han har brukt så mye tid på hjemmeleks­er i år og mener han brukte mer tid i fjor, men så skal nok visst det andre året vaere hardere enn det tredje. Kjetil har valgt fag på den gamle naturfagli­njen, som passer han ypperlig og han har evne til å ta opp laerdom raskt.

– Det sies med realfagene at enten så skjønner du eller så skjønner du det ikke.

– Det har gått greit fordi jeg har valgt fag som jeg liker. Hadde jeg hatt samfunnsfa­g så måtte jeg nok ha arbeidet mer. Jeg har ikke hatt så mye fravaer, men var borte noen timer på grunn av kjøretimer.

Han fikk sekser i norsk, noe som overrasket han litt. Han var svaert godt fornøyd med eksamensop­pgavene.

Kjetil venter på svar på et par eksamensop­pgaver, så det er ikke sikkert han stopper med 20 seksere.

 ?? SEKSERE: Kjetil Norheim fra Siljan fikk 20 av 21 seksere på videregåen­de. ??
SEKSERE: Kjetil Norheim fra Siljan fikk 20 av 21 seksere på videregåen­de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway