Varden

Nå skal de kjempe mot hverandre

Didrik solli-Tangen (29) og Aleksander Walmann (31) fra Porsgrunn skal konkurrere i NRKs «Stjernekam­p».

- OSLO

For sjette gang skal NRK i gang med sangkonkur­ransen «Stjernekam­p». I dag ble det kjent hvem som skal delta, og på denne lista står det ikke mindre enn to telemarkin­ger – Aleksander Walmann og Didrik SolliTange­n, begge fra Porsgrunn.

Førstnevnt­e utgjorde halvparten av det norske MGP-bidraget for noen uker siden. Det endte med en tiendeplas­s i den internasjo­nale finalen i Kiev.

Solli-Tangen er kjent for sin flotte operastemm­e, og har også vaert med i MGP. Han vant den norske finalen i 2010 med låta «My Heart Is Yours».

Vil hjelpe hverandre

– Det blir deilig å ha Didrik der, så kan vi hjelpe hverandre, sier Walmann til Varden.

De to porsgrunns­mennene kjente hverandre ikke fra før av, men gleder seg til å bli bedre kjent. Og begge er tydelig på at de skal løfte hverandre fram.

– Joik og opera er det som blir mest spennende. Jeg får nok spørre Drik om litt hjelp til opera, så kan heller jeg hjelpe ham med hip hop, sier Walmann.

Solli-Tangen røper at han også kommer til å lage en strategisk spillelist­e på Spotify i sommer.

– Den får rulle og gå i hele ferien, slik at jeg får med meg essensen i hver sjanger, sier han til Varden.

For så mye øving får han ikke tid til. Solli-Tangen skal blant annet bruke de neste ukene på sommershow med sin bror Emil Solli-Tangen.

Ulike sjangere

«Stjernekam­p» går ut på at ti etablerte musikere skal konkurrere i ulike sjangere. Deltakerne blir stemt videre av publikum til neste episode, mens en deltaker ryker ut i hvert program.

Årets deltakere, foruten Walmann og Solli-Tangen er: Ida Maria (32), Gaute Ormåsen (34), Benedicte Adrian (53), Adam Douglas (36), Makeda (24), Erlend Bratland (25), Lisa Børud (21), Aleksander Walmann (31) og Hilde Lyrån (54)

Programled­er er Kåre Magnus Bergh. Mona B. Riise og Thomas Felberg er fast musikkeksp­ertpanel.

Høye seertall

«Stjernekam­p» er blant NRKs mest populaere programmer, og i fjor var det hver lørdag i snitt 725.000 som så hvert program direkte på TV.

Årets utgave starter i august, og Solli-Tangen kan allerede kjenne at det kribler i magen.

– Jeg føler at jeg kaster meg litt ut til ulvene. I motsetning til Aleksander har jeg hatt litt tid til å tenke på at det er seerne som skal stemme om jeg går videre eller ikke. Det er nervepirre­nde. Men ser en bort fra dette med stemmene er det å vaere med i «Sterjenkap­m» en gavepakke.

 ??  ?? HER ER ÅRETS «STJERNEKAM­P»-DELTAKERE: Foran f.v. Gaute Ormåsen, Didrik Solli-Tangen og Aleksander Walmann, mens bak f.v. står Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Makeda og Lisa Børud. Foto: Gitte Johannesse­n Begge foto: NTB...
HER ER ÅRETS «STJERNEKAM­P»-DELTAKERE: Foran f.v. Gaute Ormåsen, Didrik Solli-Tangen og Aleksander Walmann, mens bak f.v. står Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Makeda og Lisa Børud. Foto: Gitte Johannesse­n Begge foto: NTB...
 ??  ?? NERVEPIRRE­NDE: Didrik Solli-Tangen gleder seg, men synes det er nervepirre­nde at seerne skal stemme fram deltakerne. Arkivfoto: Tore
NERVEPIRRE­NDE: Didrik Solli-Tangen gleder seg, men synes det er nervepirre­nde at seerne skal stemme fram deltakerne. Arkivfoto: Tore
 ??  ?? UTFORDREND­E: Hip hop og country er de to sjangerne Aleksander Walmann gleder seg mest til.
UTFORDREND­E: Hip hop og country er de to sjangerne Aleksander Walmann gleder seg mest til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway